Jucătoarea bihoreană de tenis Irina Bara s-a oprit în ultimul tur al calificărilor de la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open.

Şteianca a fost învinsă, vineri dimineaţa, în două seturi, de bulgăroaica Viktoria Tomova, cu scorul de 6-2, 6-1. Desfăşurat la Melbourne, meciul a durat o oră şi 17 minute.

Din păcate, de această dată, Irina sportiva a avut procentaje scăzute la serviciu, câştigând doar 17 puncte la acest capitol. De asemenea, a făcut 4 duble greşeli şi 32 de erori neprovocate, faţă de doar 18 ale adversarei (în vărstă de 26 ani şi numărul 119 WTA).

Bara avea 3-1 în meciurile directe anterioare cu sportiva din Bulgaria, toate desfăşurate pe zgură. Tomova a câştigat însă cel mai recent meci, în septembrie 2021, în sferturi la Valencia.

Pentru că a ajuns în turul III preliminar al Australian Open, Irina Bara va intra în posesia unui cec în valoare de 50.000 de dolari australieni şi a 30 de puncte în clasamentul WTA.

Pe tabloul principal de la primul turneu de Grand Slam al anului la tenis de câmp, Australian Open, în proba de simplu feminin, România va avea cinci reprezentante. Este vorba despre Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse. Toate acestea au fost însă calificate direct.