Jucătoarea bihoreană de tenis Irina Bara va deschide turneul Winners Open, competiţie care este programată la Cluj Napoca în perioada 2-5 iulie.

Turneul are loc înaintea deschiderii oficiale a circuitului de tenis WTA şi ITF, fiind prima competiţie cu premii după lunile de pauză.

Winners Open, programat la Winners Sports Club din Cluj-Napoca, a reuşit să atragă şase nume de top din tenisul feminin românesc. Este vorba despre şteianca Irina Bara, respectiv de Jaqueline Cristian, Irina Begu, Gabriela Ruse, Georgia Crăciun şi Miriam Bulgaru.

Câştigătoarea va pleca acasă cu 10.000 de dolari şi va avea şansa să joace duminică, 5 iulie, de ora 16.30, un meci amical de dublu mixt cu Simona Halep, Horia Tecău şi Marius Copil.

Valoarea totală a premiilor turneului se ridică la 30.000 de dolari, iar întrecerile sunt programate la Winners Sports Club din Cluj-Napoca, baza sportivă cu cel mai bun teren de zgură din Transilvania.

Joi, la Winners Sports Club a avut loc tragerea la sorţi a grupelor, Horia Tecău, alături de Patrick Ciorcilă, managerul turneului, fiind cei care au extras numele concurentelor.

Sorţii au decis ca Irina Bara să facă parte din Grupa A, alături de Gabriela Ruse şi Georgia Crăciun. De altfel, Irina Bara va susţine jocul de deschidere al turneului, joi de la ora 11, împotriva Georgiei Crăciun. Din Grupa B vor face parte: Irina Begu, Jaqueline Cristian şi Miriam Bulgaru.

Organizatorii au transmis faptul că sportivele vor juca după sistemul Round Robin. În faza grupelor (joi si vineri) se va juca cel mai bun din 3 seturi, cu super-tiebreak până la 10 în setul decisiv. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica mai departe. În semifinale şi finală se va juca cel mai bun din 3 seturi, cu set decisiv şi tie-break la 6-6.

"Turneul Winners Open este o oportunitate imensă pentru fete să joace nişte meciuri cât de oficial se poate în aceste momente, după săptămâni bune de antrenamente. Acum au şansa să intre pe teren la meci şi cred că sunt foarte motivate. Iar în această situaţie este cel mai apropiat lucru de un turneu oficial internaţional. Poate fi un început în campania noastră de calificare pentru olimpiada de anul viitor", a declarat Horia Tecău.

De menţionat că din cauza situaţiei actuale accesul publicului va fi restricţionat, dar meciurile vor fi transmise live pe pagina de facebook Sports Festival şi pe Digi Sport.