Jucătoarea bihoreană de tenis Irina Bara face parte din echipa feminină a României, care în acest weekend va întâlni Italia în play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup (fostă FedCup).

Meciul este programat la Cluj Napoca, în Sala Polivalentă şi se va desfăşura vineri şi sâmbătă.

În lipsa celoralalte jucătoare din TOP 100, Irina Bara, care ocupă în prezent locul 132 mondial, este omul numărul 1 al echipei României la acest meci, ea urmând a evolua în deschiderea partidei, vineri de la ora 15.30, în compania jucătoarei cu numărul 2 din echipa Italiei, Elisabeta Cocciaretto.

Se anunţă un joc dificil pentru şteiancă, având în vedere că Elisabeta Cocciaretto, chiar dacă este omul numărul 2 din echipa Italiei, are o clasare mai bună în ierarhia WTA, unde se situează pe poziţia 111.

Cea de-a doua jucătoare din echipa României este Mihaela Buzărnescu (numărul 137 mondial), care o va întâlni vineri pe "racheta numărul 1" a Italiei, Martina Trevisan, care se situează pe poziţia 99 WTA.

Sâmbătă, în ziua a doua, de la ora 14, Irina Bara va juca cu Martina Trevisan, iar Elisabeta Cocciaretto cu Mihaela Buzărnescu.

Tot sâmbătă va avea loc şi jocul de dublu, dintre Monica Niculescu şi Elena Gabriela Ruse, care vor evolua pentru România, şi Jasmine Paolini şi Giulia Gatto-Monticone, care vor reprezenta Italia.