An nou, viaţă nouă. Aşa a hotărât deputatul Ştefan Seremi în luna ianuarie a acestui an, când şi-a făcut bagajele şi a părăsit vila conjugală. Preşedintele PDL Bihor vrea acum să-şi şi oficializeze despărţirea de soţie, înaintând, după patru decenii de căsnicie, o cerere de divorţ.

În documentul ajuns în posesia BIHOREANULUI motivul invocat de politician este gelozia excesivă a nevestei care, zice el, i-ar fi transformat ultimii ani într-un calvar. Adevărul este, însă, că nici el n-a fost uşă de biserică: după ce a fost bănuit de mai multe aventuri, deputatul îşi recunoaşte relaţia cu o jună, în braţele căreia s-a şi adăpostit imediat ce a plecat de acasă...

Fuga de acasă

În luna ianuarie, BIHOREANUL dezvăluia în premieră că deputatul Ştefan Seremi, preşedintele PDL Bihor, şi-a luat bagajele, părăsindu-şi soţia şi vila din fiţosul cartier Beverly Hills din Sânmartin, pentru a se muta cu o tânără colaboratoare de la partid.

În prima fază, parlamentarul, cunoscut până atunci ca familist convins, a încercat să stingă zvonurile privind adulterul său, negând vehement că ar avea probleme conjugale, iar apropiaţii săi au catalogat informaţia ca fiind răuvoitoare şi venită, cel mai probabil, dinspre duşmanii politici.

Acum, însă, a venit şi confirmarea. La sfârşitul lunii iulie, Seremi a depus la Judecătoria Oradea o cerere prin care solicită divorţul de soţia sa, Angela, fost cadru militar, în prezent pensionară, împreună cu care a convieţuit patru decenii şi cu care are două fiice, aflate la casele lor.

Căsătorie cu năbădăi

Cererea de divorţ e plină de reproşuri la adresa fostei consoarte, pe care deputatul o descrie ca pe o nevastă drăcoasă, mereu pusă pe scandal. Deşi solicită despărţirea din "culpa comună a părţilor", parlamentarul se plânge că de mai bine de 10 ani relaţiile cu "pârâta" s-au răcit din cauza geloziei excesive a acesteia, "gelozie care a degenerat în certuri şi neînţelegeri ce s-au acutizat, culminând cu separarea în fapt, petrecută în ianuarie 2011, când subsemnatul am părăsit domiciliul conjugal".

Seremi susţine, de asemenea, că a încercat în mai multe rânduri să-şi salveze căsnicia, dar în zadar. "Relaţiile dintre noi s-au răcit în aşa măsură încât de 10 ani nu mai avem o relaţie specifică soţ-soţie, din toate punctele de vedere. Singurul lucru de care am avut parte în sânul familiei au fost doar reproşuri neîntemeiate şi certuri. Consider că relaţiile noastre sunt grav şi iremediabil vătămate, incompatibile cu conceptul de căsnicie", se mai arată în cererea în care politicianul a ţinut să specifice şi faptul că, dacă va fi nevoit să-şi dovedească spusele, va aduce în instanţă martori, înscrisuri şi chiar pe fosta sa soţie, "pentru interogatoriu".

Iubire la secret

baban natalia.jpgDeşi pozează în victima unei "scorpii", lucrurile nu stau întocmai aşa, căci deputatul e şi el cu ditamai musca pe căciulă, după ce s-a amorezat de o alta: o brunetă focoasă care, colac peste pupăză, e cu 31 de ani mai tânără decât el. Se numeşte Natalia Baban (foto), este absolventă de sociologie şi studentă în anul II la Facultatea de Protecţia Mediului din Oradea, specializarea Ingineria Produselor Alimentare. E funcţionar la Direcţia pentru Protecţia Copilului Bihor, dar împreună cu sora sa Natalia deţine şi două mici buticuri cu haine, unul în Oradea şi un altul în Arad.

Cunoscuţii familiei Seremi spun că amorul dintre şeful PDL şi Natalia s-ar fi înfiripat la sediul PDL, unde tinerei i-ar fi picat cu tronc deputatul, şi la început s-a consumat discret. Nu doar din cauza diferenţei de vârstă şi de poziţie socială, ci şi pentru că Natalia avea la rându-i o mică "codiţă", fiind şi ea în plin proces de divorţ, după o căsnicie de patru ani.
Deşi rezervaţi de faţă cu lumea, încât nici chiar colegii de partid nu au mirosit amantlâcul care se petrecea sub nasul lor, iubăreţii au fost deconspiraţi în cele din urmă de soţia deputatului, la începutul acestui an. Geloasă, nevasta a explodat şi i-a cerut bărbatului să pună capăt relaţiei, mai ales că nu era la prima bănuială de acest gen.

Politicianul a zis, însă, pas! Şi-a făcut bagajele şi s-a mutat cu Natalia într-un apartament de bloc din Oradea. Potrivit cunoscuţilor, părăsirea domiciliului conjugal a fost furtunoasă căci, înainte să plece, Seremi a împachetat nu doar hainele, ci şi lucrurile de valoare şi banii din seif, iar ulterior ar fi blocat şi accesul soţiei la conturile bancare, fiind condamnat şi de fiicele lui.

Cu gândul la bebe

Odată scăpat de gura nevestei, liderul PDL a început să se afişeze cu amanta şi în public, luând-o la chermeze restrânse cu prietenii şi colegii de partid, ba de câteva ori şi la Bucureşti, unde ar fi stat până la sfârşitul sesiunii parlamentare la hotelul rezervat deputaţilor şi senatorilor. Cei doi locuiesc şi în prezent în acelaşi apartament de bloc, dar nu pentru mult timp căci, spun surse din anturajul cuplului, Seremi se grăbeşte să-i ridice iubitei o casă în apropiere de Oradea, mai ales că aceasta îşi doreşte un... copil.

Apropiaţii politicianului spun că liderul PDL a decis să-şi "legalizeze" libertatea la insistenţele tinerei. Dar, când informaţiile privind divorţul au ajuns în presă, temându-se de un eventual scandal care i-ar fi stricat la imagine, parlamentarul şi-a convins fosta soţie că ar fi mult mai bine să rezolve problema cu discreţie. Cei doi şi-au negociat partajul bunurilor la un notar, chiar săptămâna trecută, urmând ca săptămâna aceasta căsătoria să fie desfăcută în faţa unui mediator, fără "ţigănie"...

"Nu-i ea de vină"

Detaliile aranjamentului financiar nu se cunosc, fiindcă viitoarea ex-doamnă Seremi s-a izolat, iar deputatul nu vrea, evident, să le facă publice. "Am discutat cu ea şi am ajuns la o înţelegere în faţa notarului. Nu doresc să discut despre asta, dar pot spune că nu va mai exista niciun proces", a declarat Seremi pentru BIHOREANUL. Liderul PDL se fereşte să vorbească şi despre tânăra sa iubită, refuzând să spună cum, unde şi când a cunoscut-o. "Am o relaţie, într-adevăr, o relaţie mai recentă", atenuează Seremi "mărturisirea", adăugând totuşi, fără tragere de inimă, ci doar la insistenţele reporterului, că aşa-zisa "relaţie recentă" nu datează de o lună-două, ci de anul trecut, înainte ca el să fie obligat să-şi părăsească vila conjugală.

"E dinainte, într-adevăr, însă domnişoara nu are nicio vină pentru ce s-a întâmplat între mine şi soţia mea. Nu ea a pus paie pe scandal. Eu şi soţia mea am avut neînţelegeri vechi, o relaţie tulbure de mai bine de 10 ani, cu scandaluri şi certuri", îşi apără Seremi iubita, cavalereşte. Cât despre planurile de viitor, deşi tânăra are gânduri serioase, abia aşteptând să fie din nou soţie şi, mai ales, mamă, deputatul nu e pe aceeaşi lungime de undă. "Să termin cu divorţul şi apoi vom mai vedea. Oricum, nu va fi nicio nuntă în viitorul apropiat. Mi-e frică de divorţ", spune mucalit parlamentarul.

Dar, şi de-ar fi să se întâmple, ce mai poţi spune altceva decât "casă de piatră"?...


LUI DA, EI BA
Partaj cu condiţii

Odată cu acţiunea de divorţ, Ştefan Seremi ceruse ca judecătorul să dispună şi împărţirea bunurilor comune. Însă nu în mod egal, căci el a avut "o contribuţie de 80% la dobândirea acestora", beneficiind "în permanenţă de venituri mai mari decât ale pârâtei", lucru de înţeles de vreme ce după 1990 a fost deputat, preşedinte şi vicepreşedinte al CJ, din nou deputat şi, peste toate, şi om de afaceri. Politicianul ar vrea ca toate bunurile să fie ale lui şi să-şi despăgubească cu o sumă fosta soţie. Astfel, el ar rămâne, practic, cu vila şi terenul de 2.486 mp din Sânmartin (evaluate de Seremi la doar 80.000 euro), un teren în staţiunea Vârtop (preţăluit, tot de el, la numai 8.000 euro) şi încă unul, agricol, în Tărcaia (de 700 lei), plus un modest Audi A6 de 6.000 euro.

Culmea zgârceniei, deputatul a cerut să nu achite taxa de timbru judiciar în valoare de 10% din valoarea bunurilor supuse partajului, precizând că va cere un aşa-numit "ajutor public judiciar", acordat de stat persoanelor cu situaţie financiară precară sub forma scutirii totale, reducerii sau eşalonării plăţii respectivei taxe. Solicitarea e cu atât mai ciudată cu cât Seremi e departe de a fi sărac. Anul trecut, potrivit declaraţiei de avere, a avut un salariu de 61.453 lei, deci peste 5.000 lei pe lună, iar pe lângă vila, terenurile şi maşina declarate ca "bunuri comune" cu soţia, mai are 150 de oi, 60 de familii de albine, un cont de 51.656 lei plus acţiuni la cinci firme. "Mărunţişuri" pe care, voit sau nu, a uitat să le treacă în cererea de divorţ...