Doctoriţa Ana Guţ, una dintre cele 10 persoane de la Serviciul Expertiză Medicală al Casei de Pensii Bihor arestate joia trecută pentru luare de mită, şi mama acesteia, Floare Guţ, au contestat, luni, la Tribunalul Bihor, măsurile asiguratorii instituite pe averile lor.

Contestaţiile privesc sechestrul extins dispus, în explozivul dosar instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Bihor, pe averile celor 5 medici, ale asistenţilor lor, respectiv averile persoanele suspectate că le-au fost complici.

În cazul Anei Guţ, procurorii au pus sechestru pe 3 apartamente, plus casa din Cociuba Mare deţinută de mama ei, Floare Guţ, dar şi pe cei peste 1,5 milioane de lei găsiţi în timpul percheziţiilor, măsură pe care cele două femei le consideră netemeinice, pretinzând că atât imobilele cât şi banii au fost obţinuţi legal.

Acelaşi demers l-a făcut şi viitorul ginere al doctoriţei Emilia Cun, Marius Rus, asistent universitar la Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, după ce din casa în care locuieşte - şi care este deţinută de Emilia Cun - anchetatorii au ridicat şi indisponibilizat 16.000 euro.

Nemulţumiţi de sechestru sunt şi soţii Geta şi Dan Arnăutu, Geta Arnăutu fiind contabila clinicii Thoracut, deţinută de Anca Grigorescu şi soţul ei, cardiologul Daniel Grigorescu. La clinica respectivă, anchetatorii au găsit contracte de împrumut care atestă că doctoriţa a creditat cu 500.000 clinica privată, sumă din care apoi s-a achiziţionat aparatură medicală.

Procesul a fost amânat pe 2 iulie.

Citiţi despre cum luau şpagă medicii de la pensii în articolul: Cum luau şpagă medicii de la Pensii: BIHOREANUL vă prezintă imagini în premieră! (FOTO)