Din cei 5.303 candidaţi bihoreni înscrişi la examenul de Evaluare Naţională, 4.712 s-au şi prezentat luni la prima probă, cea la limba română, după cum a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor. Prezenţa se ridică, astfel, la 89%.

"Nu s-au înregistrat candidaţi cu temperatura peste maximul admis. Nu a fost eliminat niciun candidat. 6 candidaţi se află în izolare la domiciliu. Aceştia vor susţine examenul în etapa specială din data de 29 iunie", se arată într-un comunicat transmis de IŞJ Bihor.

Următoarea probă, la matematică, va avea loc miercuri, iar ultima probă, la limba şi literatura maternă, va fi susţinută joi de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).

La nivel naţional, potrivit Ministerului Educaţiei, rata de participare la prima probă a Evaluării Naţionale a fost de 93%, iar un singur candidat - un elev din Constanţa - nu a putut intra în centrul de examen, pentru că a avut temperatura peste 37,3. 

Aşa cum se ştie, această măsură a triajului la intrarea în unitatea de învăţământ a fost impusă de autorităţi pentru a preveni îmbolnăvirile cu Covid-19, febra fiind un simptom al infectării cu noul coronavirus.