Universitatea din Oradea, prin Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, organizează o nouă conferință pe teme istorice. Evenimentul, programat pentru 14-16 noiembrie, va reuni circa 50 de istorici de la centre universitare importante, care vor aborda, prin lucrări specifice, subiecte ce țin de istoria românilor și universală, respectiv metode și stiluri de cercetare istorică.

Organizatorii, între care, în parteneriat cu Facultatea, se numără Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir” (aflat sub egida Academiei Române), Universitatea de Stat din Moldova (prin Facultatea de Istorie și Filosofie) și Università degli Studi di Padova (prin Dipartiamento di Studi Linguistici e Letterari), anunță că deschiderea manifestării va avea loc joi, la ora 9:30, în sala de conferințe a Bibliotecii UO.

Pe lângă susținerile de lucrări, pe patru secțiuni, tot joi, de la ora 12, comunitatea universitară orădeană va decerna titlul onorific de Doctor Honoris Causa profesorului Dan Octavian Cepraga, de la Universitatea din Padova. Evenimentul va fi unul public și se va desfășura în Aula Magna a UO.

Precedând conferința, miercuri va avea loc, în Cetatea Oradea, lansarea cărții ”Politica - instrument de formare a unei noi națiuni: națiunea civică moldovenească”, a istoricului Ion Eremia, din Chișinău. Lansarea de carte se va desfășura începând cu ora 18, în Corpul E, Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural.