Cântăreaţa argentiniană Analia Selis va marca la Oradea 20 de ani de carieră în România, printr-un concert ce va avea loc vineri, 24 mai, de la ora 17, la Muzeul Ţării Crişurilor, în cadrul conferinţei de istorie "Memoria Bihorului Interbelic".

Alături de artista stabilită de două decenii în România vor urca pe scenă şi Julián Caeiro, la pian şi aranjamente muzicale, şi Damián Foretic, la bandoneón, invitaţi veniţi special din Argentina să cânte alături de Analia Selis. 

Trioul, care a pornit într-un turneu prin ţară pentru a marca 20 de ani de carieră artistică în România şi 10 ani de când Analia Selis şi-a dedicat întreaga activitate tangoului, va interpreta tangouri celebre precum "El choclo", "La cumparsita" sau "Libertango", alături de piese de tango interbelic românesc, ca "Nunuţo", "Ce faci astă seară tu?" sau "Habar n-ai tu".

Muzica celor trei va completa atmosfera saloanelor interbelice ce va fi descrisă în conferinţa "Memoria Bihorului Interbelic" susţinută de isotricul Gabriel Moisa şi de muzeograful Cristian Culiciu.  

"Pornind de la volumul omonim, conferinţa MEMORIA BIHORULUI INTERBELIC explorează viaţa privată a bihorenilor, prezentând cotidianul, cu problemele şi bucuriile sale, prin intermediul unei colecţii variate de imagini, desene, stampe de epocă şi hărţi. Cartea traversează un secol de istorie bihoreană, începând cu ducatul lui Menumorut şi trecând prin etapele dezvoltării urbei medievale Oradea, evoluţiile Renaşterii şi Umanismului, pentru a ajunge la epocile modernă şi contemporană, care constituie centrul de greutate al volumului. Aceasta prezintă, de asemenea, aspecte legate de moda, activităţile de timp liber, sportul, specula, contrabanda, cămătăria, restaurantele, violenţa domestică şi socială din perioada interbelică, alături de dezvoltarea socio-economică şi urbanistică a Bihorului din timpul comunismului", este descrisă conferinţa de presă într-un comunicat transmis de organizatori. 

Intrarea la eveniment este gratuită, în limita a 150 de locuri, însă doritorii trebuie să îşi procure fizic biletele de la casieria muzeului începând de marţi, 21 mai, orele 10 -17.

Evenimentul face parte din Zilele Muzeului Ţării Crişurilor, ediţia a XXVI-a şi este organizat de Muzeul Ţării Crişurilor Oradea - Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Municipiului Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!