Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a făcut publice, sâmbătă dimineaţă, detalii din timpul intervenţiei din cursul nopţii de la Piaţa Cetate din Oradea, a cărei hală a fost mistuită de flăcări.

Potrivit unui comunicat, apelul prin numărul de urgenţe 112 a fost făcut la ora 01.51, moment în care la faţa locului au fost mobilizate echipajele de pompieri din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea şi ale Gărzii 1 Mai.

"În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la nivelul întregii hale, pe o suprafaţă de aproximativ 1600 de metri pătraţi", arată ISU.

Date fiind cele găsite la faţa locului, a fost crescută capacitatea operaţională la nivelul Detaşamentului 1 Oradea, fiind activată totodată grupa operativă a inspectoratului, adică o structură superioară întrunită în cazurile mai grele.

(foto Bela Pelle)

"Timp de aproximativ două ore si 35 de minute, 56 de pompieri militari coordonaţi în teren de inspectorul şef, colonel Caba Sorin Mihai, au acţionat cu şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi trei autoscări pentru localizarea şi lichidarea incendiului, respectiv pentru protecţia unei alte hale situate în apropiere şi a tarabelor din piaţă", explică informarea ISU.

Incendiul a fost stins în jurul orei 04.30, echipajele acţionând în continuare, și la ora transmiterii acestei știri, pentru căutarea eventualelor focare ascunse şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentului.

"Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire", mai arată comunicatul.

Sursa foto / video: ISU Crișana