O parte din Piaţa Cetate din Oradea s-a transformat într-un morman de moloz, în urma incendiului care a mistuit hala veche, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Imaginile la faţa locului sunt dezolante. Peste tot se văd grămezi de moloz, după ce o parte din zidurile halei s-au prăbuşit, acoperite de copertina metalică a halei, făcută şi ea bucăţi şi căzută în interior.

Un fum înecăcios acoperă, încă, la ora transmiterii acestei ştiri, zona incendiului, iar pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă se caţără pe maldărele de moloz fumegând pentru a stinge ultimele focare.

La faţa locului au mers, din nou, sâmbătă dimineaţă, comercianţii, care încearcă să-şi evalueze pagubele, şeful ADP Oradea, Liviu Andrica, viceprimarul Florin Birta, dar şi arhitectul Daniel Tivadar, care lucrează la proiectul viitoarei pieţe.

Oamenii sunt disperaţi. "Am avut înainte tot, cântare, maşină de tocat, acte. Nici nu ştiu cum o să-mi recuperez stick-ul pentru Finanţe", s-a plâns un vânzător.

Pe de altă parte, partea de legume din piaţă, şi bazarul au fost deschise sâmbătă dimineaţă. Singura zonă închisă este cea a halei.

Accesul publicului în zonă a fost restricţionat. Până la ora publicării acestei ştiri cauza incendiului nu a fost stabilită.

Vom reveni cu imagini, dar și cu informații, în măsura în care acestea vor fi disponibile.