Odată cu vremea bună, se înmulțesc și incendiile de vegetație uscată. Patru asemenea incendii s-au desfășurat în județul Bihor în mai puțin de patru ore.

„În cursul după-amiezii zilei de duminică, 11 februarie a.c., echipajele Secției de Pompieri Beiuș și Stației de Pompieri Ștei au acționat pentru stingerea a patru incendii de vegetație uscată produse la pășuni comunale și terenuri situate în localitățile Saca (comuna Budureasa), Moțești (comuna Pietroasa), Măgura (comuna Pietroasa) și Sebiș (comuna Drăgănești), evenimente soldate cu arderea vegetației uscate de pe terenurile respective, pe o suprafață totală de aproximativ 13 hectare”, a anunțat luni Inspectoratul pentru Situații de Urgență Crișana al județului Bihor.

Conform sursei citate, focul a pornit din cauza utilizării focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, în scopul igienizării terenurilor prin arderea deșeurilor ori a vegetației uscate.

Pompierii reamintesc că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice și de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!