Italianul Zappa Aldisio Andrea, cel care marţi dimineaţă a împuşcat mortal un orădean de 35 de ani, a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Bihor.

Hotărârea a fost pronunţată marţi seară, aproape de miezul nopţii, după ce, în cursul după amiezii, în urma audierilor la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorii l-au prezentat instanţei sub acuzaţia de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Judecătorul Ovidiu Galea, de la Tribunalul Bihor, a fost cel care a pronunţat sentinţa, admiţând astfel solicitarea procurorilor şi respingând cererea inculpatului de a părăsi ţara sau localitatea. Sentinţa nu este definitivă, ci poate fi atacată cu recurs.

În timpul audierilor, Zappa a susţinut că a venit la Oradea pentru a-şi recupera utilajele împrumutate bărbatului pe care l-a împuşcat. Nemes Attilla i-ar fi fost dator cu câteva mii de euro, motiv pentru care, după ce acesta l-a luat în râs, italianul s-a enervat.

Afaceristul s-a îndreptat spre maşină şi a scos o armă de vânătoare cu care a tras două focuri, unul în spatele victimei şi celălalt în cap.

"În prezent se aşteaptă rezultatele autopsiei şi ale expertizei balistice, dar inculpatul a recunoscut comiterea faptei. Acuzaţiile care i se aduc sunt de omor calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor", a declarat marţi seară pentru BIHOREANUL procurorul Dorel Moţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Bihor.

Situaţia bărbatului a fost adusă la cunoştinţa consulului italian de la Cluj, care a sunat să se intereseze de acest caz.

Zappa este administrator al firmei AZ Impex SRL din Arad şi este asociat al companiei alături de o româncă. Imediat după crimă, el a sunat-o pe femeie, care era şi deţinătoarea armei, şi i-a mărturisit ce făcuse. La rândul său, aceasta a anunţat Poliţia.

Puşca cu care a fost omorât orădeanul era o armă de vânătoare de colecţie pe care iubita lui o deţinea cu autorizaţie. Italianul avusese, la un moment dat, permis de port armă, dar acesta a expirat în 2006.