Un orădean a fost arestat, luni, pentru o perioadă de 30 de zile, la Judecătoria Oradea, măsura fiind dispusă la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, care l-au inculpat pentru lipsire de libertate în mod ilegal. 

Acuzaţia vizează o poveste mai puţin obişnuită, după cum a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Gheorghe Vidican. Inculpatul, Andrasi Robert Janos, în vârstă de 34 ani, este acuzat că şi-a sechestrat fosta iubită, care îl părăsise din cauza deselor scandaluri, legând-o cu... scotch.

"Inculpatul şi victima au fost concubini şi au împreună un copil. Din cauza deselor scandaluri, femeia a plecat de acasă, lăsând minorul în grija fostului ei iubit. Vineri, 4 martie, bărbatul a decis să o aducă înapoi. A sunat-o să vină acasă învocând o problemă cu copilul, iar apoi a încercat să o împace. Cum nu a reuşit, a decis să o ţină cu forţa", a explicat marţi BIHOREANULUI prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Bărbatul a legat-o cu o bandă scotch peste mâini, gură, corp, ba a mai şi pălmuit-o pentru că s-a zbătut, iar apoi a plecat închizând-o în locuinţă.

Profitând de absenţa individului, femeia a reuşit, însă, să se elibereze, a fugit din casă pe un geam şi s-a dus direct la Poliţie, unde şi-a reclamat fostul iubit. 

"Inculpatul a fost identificat şi reţinut duminică, iar luni a fost prezentat instanţei de judecată, care a dispus arestarea lui pentru o perioadă de 30 de zile", a mai spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Măsura nu este definitivă, întrucât mai poate fi contestată de Andrasi la Curtea de Apel Oradea.