Tribunalul Bihor a emis, marţi seară, mandate de arestare de 29 de zile pe numele afaceristului orădean Szentgyorgyi Lajos, om de afaceri cunoscut, fiul foştilor patroni ai restaurantului orădean Fantazia şi ai pensiunii cu acelaşi nume din comuna Oşorhei, respectiv pentru Ramona Brie, patroana unei firme de intermedieri imobiliare, ambii anchetaţi pentru evaziune fiscală.

BIHOREANUL a aflat că Szentgyorgyi este, de mai bine de 2 ani, iubitul orădean al Gabrielei din trupa Cheeky Girls, fosta logodnică a parlamentarului britanic Lembit Opick, cei doi petrecând împreună sfârşitul de săptămână dinaintea reţinerii afaceristului.

Miercuri, Tribunalul Bihor a emis mandat de arestare şi pe numele unui al treilea orădean, Ciprian Bara, şi el patron al unei firme de intermedieri imobiliare. În cazul lui, însă, mandatul a fost emis în lipsă, fiind dispărut încă de luni.

După cum se ştie, cei trei orădeni şi un cetăţean maghiar sunt anchetaţi pentru o fraudă fiscală de 6,8 milioane de lei, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorului Cristian Ardelean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Afaceriştii acuzaţi că, în perioada 2011 - 2012, au cumpărat zahăr de la firme din România, pentru care simulau livrări intracomunitare către firme-fantomă maghiare şi de la acestea către alte firme-fantomă româneşti, de unde marfa era valorificată tot către destinatarii finali din România.

Citiţi pe această temă şi articolul: "Fiul foştilor patroni ai localului Fantazia, dus la arestare în dosarul mega-fraudei cu zahăr"