Un pensionar de 70 ani din Oradea a fost rănit uşor, joi, într-un accident de circulaţie produs lângă localitatea Nojorid, la intersecţia DN 79 cu drumul comunal 78 Chişirid.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Ioana Indrieş, a declarat pentru BIHOREANUL, că evenimentul s-a produs în jurul orei 12.30 şi a fost provocat de un cetăţean polonez aflat la volanul unui TIR.

"Orădeanul a încetinit, cu intenţia de a vira pe drumul comunal, moment în care autoturismul său a fost lovit din spate de conducătorul unei autoutilitare, un cetăţean polonez de 40 ani", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Din cercetările efectuate de poliţiştii rutieri, vina pentru producerea accidentului aparţine şoferului polonez, care nu a păstrat distanţa corespunzătoare faţă de autoturismul din faţa sa.

Cert este că, în urma impactului extrem de puternic, autoturismul condus de orădean a fost distrus în proporţie de 90% şi a fost nevoie de intervenţia unui echipaj de descarcerare pentru ca şoferul maşinii să poată fi eliberat dintre fiare.

Bărbatul de 70 ani a avut însă noroc. Acesta a fost transportat imediat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului clinic judeţean Oradea, iar, potrivit medicilor, a scăpat doar cu răni uşoare şi în prezent se simte bine. "Pacientul a acuzat dureri toraco-abdominale, iar după investigaţii s-a stabilit că are o coastă ruptă", a declarat şeful SMURD Bihor, Hadrian Borcea.