Doi tineri cu vârste de 19 respectiv 24 ani din colonia de ţigani din Vaşcău au fost arestaţi pentru 30 de zile de judecătorul de drepturi şi libertăţi din Beiuş pentru o spargere de zile mari.

Furtul a fost comis în satul bihorean Sârbeşti, comuna Lunca, iar victima este un avocat pensionar, cunoscut că deţine sume mari de bani în casă.

Hoţii au acţionat în seara zilei de 1 februarie, chiar în timp ce bătrânul şi soţia acestuia luau masa în bucătărie. Fără să fie auziţi, cei doi au scotocit întreaga casă, găsind în final şi ceea ce căutau: o plasă cu 23.000 euro, 8.700 lei şi 1.000 de dolari, pitită lângă televizorul din sufragerie, cu care au şi fugit imediat.

Spărgătorii au fost găsiţi două săptămâni mai târziu, în urma unor investigaţii coordonate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş şi efectuate de poliţişti din Secţia rurală Ştei şi cei ai Serviciul de ordine publică din Inspectoratul de Poliţie Bihor.

Radu Covaciu şi Valentin Covaciu şi-au recunoscut faptele şi au fost arestaţi preventiv, fiecare pentru 30 de zile. Ancheta, însă, continuă. Asta întrucât poliţiştii mai trebuie să găsească şi banii furaţi, despre care hoţii susţin că n-au ajuns să se bucure deoarece au… dispărut.