Un bărbat în vârstă de 31 ani a fost arestat preventiv, marţi, pentru tâlhărie calificată, după ce, în zorii zilei de luni, a furat patru telefoane mobile din casa unui orădean. Surprins de proprietar, tâlharul l-a luat la bătaie ca să poată scăpa. 

Incidentul s-a produs luni dimineaţă la ora 4.35, când agresorul a intrat în curtea orădeanului, sărind gardul casei, după care, profitând că uşa nu era încuiată cu cheia, a pătruns în locuinţă şi a furat 4 telefoane mobile, în valoare de 2.500 lei.

"Bărbatul este bănuit că, pentru a-și asigura scăparea, l-ar fi agresat pe proprietarul locuinței, un bărbat de 44 de ani, care l-ar fi surprins în timpul comiterii faptei. În urma agresiunii, victima a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 7 și 8 zile de îngrijiri medicale", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Prejudiciul a fost recuperat integral de polițiștii orădeni.

Tâlharul, care se numeşte Locotoş Florin, a fost reţinut luni, iar în cursul zilei de marţi a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Propunerea a fost admisă, judecătorul dispunând arestarea bărbatului pentru 30 de zile. Măsura mai poate fi contestată la Tribunalul Bihor.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!