Un bihorean în vârstă de 38 ani din localitatea Borod este cercetat penal după ce, în noaptea de duminică spre luni, a fost prins conducându-şi Jaguarul sub influenţa băuturilor alcoolice şi a refuzat să meargă la spital pentru prelevarea de probe biologice.

Bărbatul a fost oprit de poliţiştii rutieri după miezul nopţii, pe drumul comunal 188, în localitatea bihoreană Şerani şi pentru că mirosea a alcool, a fost pus să sufle în etilotest.

"Şoferul prezenta o concentraţie alcoolică de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat", a declarat, luni, ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău.

Bărbatul a refuzat, în schimb, să meargă la spital pentru analize de sânge, motiv pentru care poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Nu e singurul şofer pe care poliţiştii l-au prins băut la volan în timpul controalelor efectuate pe şoselele din judeţ la sfârşitul săptămânii trecute.

În total, în perioada 20-22 iulie, şase conducători auto au fost sancţionaţi pentru conducere sub influenţa alcoolului, 109 sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 30 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, iar cinci pietoni au fost sancţionaţi pentru traversări neregulamentare.

De asemenea, au fost sancţionate şapte depăşiri neregulamentare și 16 sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Valoarea amenzilor aplicate se ridică la 77.945 lei.