Un orădean în vârstă de 30 ani este cercetat pentru loviri şi alte violenţe după ce, miercuri, a atacat un grup de pensionari în parcarea complexului comercial Oradea Plaza, agresând şi un jandarm aflat în timpul liber, care a intervenit să-l imobilizeze.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor, sublocotenent Valeriu Macovei, a declarat, joi, că incidentul s-a produs miercuri, în jurul orei 13.

"Aflat în timpul liber, un coleg a observat în parcarea unui centru comercial din Oradea, un bărbat de aproximativ 30 de ani, care aparent fără niciun motiv a lovit o persoană vârstnică", a spus Macovei.

Fără să stea pe gânduri, jandarmul a coborât din maşina în care se afla împreună cu soţia însărcinată şi a pornit spre locul incidentului, încercând să aplaneze conflictul. Însă, în loc să se calmeze, individul a vrut să-l lovească şi, pentru că nu a reuşit, a ridicat două pietre, pornind spre maşina jandarmului.

"A ameninţat că-i sparge parbrizul. Temându-se atât pentru viaţa ei, soţia colegului meu a coborât din maşină, încercând să se adăpostească", a mai spus Macovei. În acel moment, în ajutorul jandarmului a sărit un trecător care a ajutat la imobilizarea agresorului. O altă orădeancă, martoră la incident, a sunat la 112, pentru a cere ajutorul Poliţiei.

"Mulţumim pe această cale cetăţeanului care nu a stat pasiv şi a ales să se implice alături de colegul nostru", a transmis purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor.

Victima bărbatului, un orădean în vârstă de 68 ani, a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea.

Agresorul a fost ridicat de poliţişti şi, pentru că era agitat, a fost transportat la Spitalul de Neuropsihiatrie. "Este vorba despre un orădean de 30 ani, pe numele căruia s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de loviri şi alte violenţe", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.