Toţi bihorenii care, duminică seară, au mărşăluit prin Oradea, nemulţumiţi de restricţiile impuse de autorităţi în contextul pandemiei de Covid-19, au fost identificaţi de jandarmi şi de poliţişti şi vor fi sancţionaţi.

Potrivit locotenentului Valeriu Macovei, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Bihor, protestatarii vor fi amendaţi ori de jandarmi, ori de poliţişti.

"Toţi participanţii la manifestare au fost identificaţi şi vor fi sancţionaţi, pentru prevederile legale pe care le-au încălcat", a declarat Macovei, luni, pentru BIHOREANUL.

Majoritatea celor care au participat la protest nu au purtat mască de protecţie, dar vor fi amendaţi şi pentru că au ieşit pe străzi după ora 20, când circulaţia era interzisă, fără un motiv urgent.

În cazul celor care au încălcat ambele prevederi, amenda va fi una cumulată, a precizat Macovei.

Reamintim că, duminică seară, circa 40 de orădeni au mărşăluit prin oraş, din centru până în Velenţa şi retur. Iniţial, protestul care a început în Piaţa Unirii părea că se va stinge repede, pentru că o parte dintre manifestanţi au plecat acasă în jurul orei 19.30.

Alţii, însă, au insistat să facă un marş, în ciuda faptului că jandarmii i-au atenționat de mai multe ori că, începând cu ora 20, circulaţia prin Oradea este interzisă.

Până la urmă, grupul s-a pus în mişcare, însoţit de impresionante forţe de ordine - trei dube cu jandarmi şi două maşini de poliţie - în vreme ce efective suplimentare așteptau în centru. În jurul orei 22, protestatarii au ajuns în Piaţa Unirii, unde au mai zăbovit un sfert de oră, pentru ca apoi să se îndrepte spre case.