Marţi, 2 noiembrie, Jandarmeria Bihor a executat o acţiune comună cu inspectorii Agenţiei pentru Pescuit, menită să prevină şi să combată pescuitul ilegal şi braconajul piscicol. "În urma acţiunii nu au fost depistate persoane care să încalce regulile privind pescuitul, dar jandarmii participanţi la misiune s-au autosesizat când au observat un tânăr care tăia arbori pe malul drept al Crişului Repede în dreptul localităţii Sântandrei", a anunţat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor, căpitanul Ioan Bogdan.

Întrebat despre documentele care să-i permită tăierea de arbori, tânărul în vârstă de 23 de ani, din Toboliu, a afirmat că nu le deţine. Până în momentul în care jandarmii l-au oprit din treabă, acesta reuşise să taie nouă arbori, al căror volum este de 4,7 metri cubi.

Pe lângă lemnul tăiat, jandarmii au ridicat în vederea confiscării şi motoferăstrăul de care se folosise pentru a doborî arborii.

De asemenea, jandarmii i-au întocmit tânărului acte de constatare a infracţiunii de tăiere ilegală de arbori, acesta riscând să fie pedepsit cu închisoarea de la 6 luni la 4 ani sau cu amendă în cazul în care va fi găsit vinovat pentru încălcarea Codului Silvic.