Bucurie mare vineri seara în Oradea Arena! După un meci intens, tânăra Jaqueline Cristian (148 WTA) a reușit să o învingă pe mai bine cotata Anna Bondar (71 WTA), în cel de-al doilea meci al întâlnirii România – Ungaria din play off-ul Billie Jean King Cup. Astfel, după prima zi de confruntări, România conduce cu 2-0 la general.

Încurajată de colegele din echipă și îndrumată de căpitanul nejucător al echipei României, Horia Tecău, tenismena în vârstă de 24 de ani a arătat o formă foarte bună în confruntarea cu mai experimentata ei adversară. Jaqueline Cristian a demonstrat și o putere psihică deosebită, reușind să câștige partida la tie-break. Scorul pe seturi: 6-2, 4-6, 7-6(3). 

„Mă înclin în fața voastră”

Deși în sală nu s-a aflat prea multă lume, cei care s-au dus la Oradea Arena au încurajat febril echipa României. „Am reușit să închid acest meci cu ajutorul vostru. Ați fost minunați astăzi! A fost foarte greu atât psihic, cât și fizic. M-am încărcat atât de mult cu energia voastră încât mă înclin în fața voastră...”, le-a spus „la cald” Jaqueline fanilor prezenți în arenă. 

Jucătoarea a spus că întreaga echipă a avut antrenamente bune în această săptămână, într-o „super atmosferă”, iar ținta este câștigarea acestei confruntări cu Ungaria din play off-ul Billie Jean King Cup. „Sunt foarte încrezătoare că putem să câștigăm... Hai, România!”, a încheiat tenismena.

(foto: Federația Română de Tenis / Facebook)

În prima partidă a meciului România – Ungaria, Ana Bogdan a învins-o în două seturi, 6-1, 6-4, pe Dalma Galfi

Partidele de sâmbătă

Sâmbătă sunt programate celelalte trei partide ale acestei serii. 

De la ora 13, se vor afla față în față Ana Bogdan şi Anna Bondar, jucătoarea noastră câștigând singurul meci direct de până acum, cu 2-6, 6-3, 6-3, în 2019, în primul tur la Istanbul.

Va urma confruntarea dintre Jaqueline Cristian şi Dalma Galfi, care nu s-au mai întâlnit până acum.

Proba de dublu se va ține tot sâmbătă. Din partea României va juca perechea Monica Niculescu /Anca Todoni, împotriva perechii Reka Luca Jani / Panna Udvardy (Ungaria).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!