Grădina Casei Darvas – La Roche va găzdui joi, de la ora 19, un concert de jazz susţinut de tânăra orădeancă Sînziana Vrabie, stabilită de mai mulţi ani în Londra, unde a absolvit Guildhall School of Music & Drama.

Pe pagina de Facebook a evenimentului se arată că în grădină vor răsuna piesele "Summertime", "Fly Me to the Moon" ori "Dream a Little Dream of Me", Sînziana urmând să fie acompaniată la pian.

Intrarea la eveniment va fi liberă.

Sînziana Vrabie s-a născut într-o familie de medici, dar a ales să studieze muzica de mică, iar la 17 ani a plecat în Marea Britanie să înveţe la Abbots Bromley School, în apropiere de oraşul Birmingham.

Încă de la începutul clasei a XII-a, tânăra s-a pregătit pentru Conservator. A participat la mai multe audiţii din cadrul mai multor şcoli şi a intrat la specializarea jazz la Guidhall, Conservatorul unde visa să înveţe şi unde au absolvit şi actorii Orlando Bloom şi Daniel Craig.

Vreme de patru ani a studiat tainele jazzului şi s-a făcut remarcată ca solistă, inspirată de Ella Fitzgerald şi Nancy Wilson, dar şi de doinele româneşti, pe care le cântă adesea în stil jazz. Aceasta a susţinut mai multe concerte în pub-uri şi în music venues, localuri în care britanicii ascultă muzică live.

Anul acesta, ea şi-a încheiat studiile de master în meloterapie, tot la Guildhall.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!