Deloc moale nu le-a picat alegătorilor liberali din Bihor acuza adusă PNL-iştilor din Consiliul Judeţean de către Ioan Mang, cum că partidul lor favorit se pregăteşte de-o alianţă taman cu UDMR.

Supărat că PSD nu mai are, alături de UDMR şi ALDE, majoritatea în "parlamentul" judeţean, Mang le-a reproşat PNL-iştilor, cu Ilie Bolojan în frunte, încălcarea unui protocol semnat anul trecut de şefii celor patru partide reprezentate în CJ, care prevedea o repartizare mai puţin dezechilibrată a banilor pentru primării: jumătate la propunerea primăriilor, iar cealaltă după cum decide conducerea executivă a judeţului.

La ultima şedinţă a CJ în joc au fost 27,313 milioane de lei pentru 100 de primării. Conform protocolului, 13,65 milioane trebuiau împărţiţi după ponderea primarilor, iar celelalte 13,65 milioane, după voia troicii Pásztor Sándor - Ioan Mang - Traian Bodea.

Profitând că de vreo patru luni au ei majoritatea în CJ, PNL-iştii i-au "sărit" pe Mang şi pe Bodea, aşa că marii câştigători au fost edilii PNL şi UDMR. Prilej numai bun pentru şeful PSD să ţipe că e alungat din patul unde a concubinat cu UDMR de 4 ani încoace.

Dar ce-au câştigat primarii PNL în fond? Câteva amărâte de zeci sau sute de mii de lei! Şi ce au pierdut, doar afişându-se cu UDMR? Totul, în primul rând onoarea!

Nu UDMR-iştii au fost, împreună cu PSD-iştii, cei care în ultimii 4 ani şi-au bătut joc de ei? Nu UDMR+PSD le-au dat afară oamenii? Nu UDMR+PSD au umflat schemele de personal cu incompetenţi din propriile rânduri? Nu UDMR+PSD au prăduit banii judeţului fără să ridice cu nimic nivelul de trai al bihorenilor? Iar la nivel naţional, nu PSD+UDMR au distrus legile şi instituţiile? 

Nu PSD+UDMR erau gata să ne scoată din Europa? Păi, dacă-i aşa, tu, PNL, vii acum să te întovărăşeşti cu PSD-ul unguresc?

Liberalii bihoreni ar trebui să aibă îndrăzneala - mai ales că tot mai mulţi bihoreni de etnie maghiară sunt şi ei dezgustaţi de acest PSD unguresc -  să meargă să dialogheze deschis cu aceşti oameni şi să le câştige ei voturile. Să-şi facă campanie la Paleu, la Diosig, la Săcueni, la Valea lui Mihai, peste tot, nu să le "închirieze", la preţ piperat, voturile tranzacţionate de UDMR.

Să-şi practice propria deviză de la Brătieni lăsată - "Prin noi înşine" -, nu să curteze o cocotă tot mai expirată şi plină de boli ruşinoase, după ce a prestat ba unora, ba altora...