După victoria fără probleme de acasă cu BC SCM Timișoara, echipa orădeană de baschet masculin CSM CSU își continuă în această săptămână seria jocurilor din prima grupă valorică a Ligii Naționale.

Elevii antrenorului Cristian Achim au făcut deplasarea la București, pentru jocul de miercuri, din compania Stelei.

Partida Steaua CSM EximBank București – CSM CSU Oradea reprezintă derby-ul etapei și este foarte important pentru ambele combatante pentru a evita locul IV în clasament, cel care ar aduce în semifinale ca adversară pe U BT Cluj.

Jocul de la București este programat miercuri, de la ora 17, în Sala Mihai Viteazul din Capitală și va putea fi urmărit pe micul ecran în transmisiunea directă a celor de la Digi Sport.

Pentru a încheia grupa pe podium, orădenii au nevoie neapărat de victorie în acest meci.

Pentru această dispută, antrenorul Cristian Achim are tot lotul valid, revenind la echipă și Martin Zeno, cel care la jocul precedent, cu BC SCM Timișoara a fost învoit „pentru un eveniment fericit în familie”, după cum a precizat președintele clubului, Șerban Sere.

Partida va fi arbitrată de Marius Ciulin, Laszlo Bukuresti și Alin Faur, iar comisar din partea Federației Române de Baschet a fost desemnat Viorel Constantinescu.

În celelalte partide ale etapei a VIII-a din Grupa I valorică a Ligii Naționale de baschet masculin, tot miercuri, dar de la ora 19, U BT Cluj va primi replica formației BC SCM Timișoara, iar. Tot de la acea oră, BCM U Pitești o va avea ca adversară pe BC CSU Sibiu.


Clasament:

1.

U-Banca Transilvania Cluj

22/3

47

2.

BC CSU Sibiu

16/9

41

3.

Steaua CSM Eximbank

15/10

40

4.

CSM CSU Oradea

14/11

39

5.

BC SCM Timisoara

12/13

37

6.

BCMU Pitesti

10/15

35