Din cauza pericolului de răspândire a noului virus COVID-19, şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor s-a conformat noilor prevederi şi a decis să suspende jocurile de juniori A1 (U19) din cadrul etapei a 17-a a Ligii a 4-a, "deoarece competiţiile de copii şi juniori trebuie suspendate în perioada 11-22 martie 2020 indiferent de categoria de vârstă", după cum a transmis preşedintele AJF Bihor, Radu Bitea, într-un comunicat.

De asemenea, Comitetul de Urgenţă al AJF Bihor, compus din Radu Bitea – preşedinte, Valentin Vesa – vicepreşedinte şi Ştefan Gallovitis – preşedinte CJA, a decis ca jocurile etapei a 17-a din cadrul Ligii a 4-a seniori şi etapa a 15-a la Liga a 5-a Seria a 2-a, tot seniori, să se dispute fără spectatori, "prin aplicarea prevederilor art. 59.2 din ROAF, şi anume cu accesul în stadion al unui număr de maxim de 30 de oficiali de la fiecare echipă, max. 5 persoane reprezentând autorităţile locale, pompieri, stewarzi, personal tehnic, personal de producţie TV, jurnalişti, fotografi, etc. (în limita a max. 200 de persoane)".

Conform celor de la AJF, juniorii au voie să fie incluşi pe foile de joc pentru competiţiile de seniori, iar pentru antrenamente, cantonamente ori alte evenimente sportive colective, structurile sportive vor trebui să contacteze DSP Bihor pentru a primi aprobare.

"Federaţia Română de Fotbal şi Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor recomandă evitarea strângerilor de mână înaintea meciurilor din competiţiile FRF şi AJF, în conformitate cu sfaturile oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a reduce transmiterea COVID-19. Federaţia Română de Fotbal şi AJF Bihor se aliniază astfel la decizia UEFA care a anunţat că jucătorii nu vor mai da mâna cu adversarii şi arbitrii ca parte a protocolului premergător startului partidelor din competiţiile UEFA. În plus, FRF şi AJF Bihor solicită ca igienizarea vestiarelor să se facă înainte şi după fiecare antrenament sau meci, să se evite interacţiunea cu suporterii pentru autografe sau poze, iar plimbările să se facă doar în aer liber", se arată în comunicatul transmis de conducerea AJF Bihor şi semnat de preşedintele Radu Bitea.  

De asemenea, întărind apelul autorităţilor în această direcţie, FRF recomandă: Spălaţi-vă mâinile de multe ori; Evitaţi contactul cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii acute; Nu vă atingeţi ochii, nasul şi gura cu mâinile; Acoperiţi-vă gura şi nasul cu un şerveţel de unică folosinţă dacă strănutaţi sau tuşiţi; Nu luaţi medicamente antivirale şi nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul; Curăţaţi toate suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool; Utilizaţi masca de protecţie doar în cazul în care suspectaţi că sunteţi bolnav sau în cazul în care acordaţi asistenţă persoanelor bolnave; Sunaţi la 112 dacă aveţi febră, tuşiţi sau v-aţi întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puţin 14 zile; Evitaţi pe cât posibil deplasarea cu mijloacele de transport în comun; Nu frecventaţi spaţiile comerciale la orele de vârf. AJF Bihor recomandă celeritate în gestionarea situaţiei pentru a nu stârni panică în cadrul activităţii fotbalistice judeţene. Orice noutate care va apărea din partea forurilor competente va fi publicată pe site-ul AJF Bihor.