Deşi echipa orădeană CS Crişul Torpi a fost învinsă în toate jocurile din această ediţie a Cupei României la polo pe apă feminin, terminând competiţia pe ultimul loc, Oradea a avut, totuși, o câștigătoare. Este vorba despre o reprezentantă în formaţia care şi-a adjudecat trofeul anul acesta, Rapid Bucureşti, Johanna Toth, care este şi căpitanul echipei naţionale.

După adjudecarea trofeului, orădeanca a acordat un scurt interviu Bihoreanului.

- Ați câştigat în premieră acest trofeul, cum a fost ultimul turneu?

- Turneul a fost echilibrat din punct de vedere al calităţii jocului, al determinarii şi al motivării, diferenţa făcându-se la sfârşitul partidelor, prin prisma pregătirii fizice care ne-a ajuta să ieşim câştigătoare. Am fost plăcut impresionată să văd că toate fetele de la toate echipele şi au dorit să câştige acest trofeu, în fiecare meci simţind această tensiune creată de motivaţie şi determinare.

- Dar, în general, competiţia cum a fost?

- Competiţia a avut un nivel ridicat, ţinând cont că poloul feminin a fost înfiinţat în România de 5-6 ani, timp în care nu au fost multe echipe care s-au înfiinţat, dar cele care au făcut acest lucru au căutat să formeze formaţii numai din sportive de calitate. Luând în considerare investiţiile şi partea financiară care i se cuvine acestui sport, simt că nivelul acestor competiţii ale poloului feminin creşte de la meci la meci. Mă bucură foarte mult că antrenorii şi cei din federație sunt alături de noi, de toţi sportivii, şi că ne oferă sprijinul de care avem nevoie.

- Pentru tine, ce înseamnă această performanţă?

- Pe plan personal, câştigarea Cupei României este o performanţă foarte mare, fiind primul trofeu împreună cu echipa Rapid, plus de asta, şi pentru clubul Rapid este primul trofeu câştigat, lucru care mă bucură şi mai mult, pentru că am contribuit la această performanţă.

- Ce aţi avut în plus faţă de Steaua?

- Din punctul meu de vedere, un plus mare faţă de Steaua a fost adus de galeria Rapidului, care ne-a susţinut pe tot parcursul meciului. Un alt punct important în această finală îl reprezintă meciul tur de la Oradea, pe care echipa mea l-a câştigat la diferenţă de patru goluri. În meciul retur, pentru noi a fost o tactică bună să menţinem rezultatul, să nu pierdem partida, văzându-se încă o dată motivaţia şi determinarea întregii echipe. Punctul cel mai important în câştigarea cupei îl reprezintă spiritul de echipă, care s-a format şi comunicarea în timpul jocului.

- Ce poţi să ne spui despre echipă orădeană Crişul?

- Este un capitol închis pentru mine, despre care aş vrea să nu mai vorbesc. În continuare le doresc celor de acolo baftă şi să realizeze tot ce şi au propus.