Criticaţi de Bihorel că îi terorizează pe locuitorii de pe pietonala Republicii, în zona magazinului Terranova, prin faptul că fumează şi beau cafea, lăsându-şi chiştoacele şi resturile pe unde apucă, elevii de la Liceul Ady Endre din Oradea par să-şi fi învăţat lecţia. Zilele trecute, "înarmaţi" cu mătură şi chiar cu zâmbete pe faţă, aceştia au ieşit la curăţenie.

Informaţia a fost postată pe Facebook, cu imagini, de jurnalistul orădean Adrian Laboş, el însuşi un critic mai vechi al gesturilor elevilor. Aşa cum Bihorel a arătat, locuitorii din zonă s-au săturat să măture şi să strângă mizeriile liceenilor care ies la fumat din curtea şcolii aflate la doi paşi. Cu toate că au chemat adesea şi Poliţia Locală, demersul lor nu a avut până acum succes.

"M-am luat de ei. M-am certat cu ei. I-am luat şi cu buna şi cu mai puţin buna. Am scris pe Facebook. Am sunat la Poliţia Locală. Nu s-a rezolvat nimic. Tot gunoieri de serviciu am rămas eu cu Uţu. Dar a scris Bihorel şi iacătă minunea: azi (marţi – n.r.), mai mulţi copii de la Ady Endre au venit şi au adunat mucurile de ţigări şi alte mizerii aruncate de colegi de-ai lor în curtea din spatele magazinului Terranova şi în parcarea din faţa salonului Bella", a scris Adrian Laboş pe Facebook.

Jurnalistul a recunoscut că "printre tinerii din foto nu am recunoscut niciun «afumător» consacrat". "Poate că ăia de aruncau chiştoace s-au ascuns de ruşine", a spus el.

Nici Bihorel nu ştie dacă elevii au iniţiat acest demers de la sine putere sau au fost împinşi de la spate de conducerea şcolii, însă îi felicită din inimă pentru acest demers. Şi îi sfătuieşte pe "afumători" să le ia exemplul. Vedeţi că se poate? Gratulálok!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!