Jucătoarea orădeană de polo Laboncz Nikolett părăseşte echipa Crişul pentru a evolua în campionatul Ungariei. Ssportiva care a fost aleasă cea mai bună jucătoare din campionatul României de polo pe apă feminin se va transfera în Ungaria, urmând a evolua în sezonul 2017-2018 la formaţia Szentes, ocupanta locului V în ultima ediţie a primei ligi maghiare.

"Am avut la dispoziţie trei zile să decid. Mi-a fost uşor, pentru că ştiu că nu pot pierde nimic, este o provocare şi o şansă a vieţii, o oportunitate foarte mare, atât în învăţământ cât şi în sport. Ştiu însă că drumul o să fie lung până la succes, cu porţi către eşecuri (lipsa anturajului anterior, oboseală etc.), dar îl văd ca pe o provocare, cât de departe pot ajunge! În conştient, aceasta îmi dă entuziasm şi ambiţie să urmăresc acest drum", a declarat, pentru BIHOREANUL, Laboncz Nikolett.

Sportiva orădeană a început polo-ul în clasa a şaptea la clubul Crişul, avându-l ca antrenor pe Orban Zoltan. După cum declară însă, cariera ei de sportiva a debutat "ca un hobby, dar pe parcurs s-a schimbat în performanţă". Astfel, începând cu anul 2014 este şi componentă a lotului naţional de polo feminin.

În Campionatul Naţional a obţinut locul I de mai multe ori, la fel şi în Cupa României, iar în ultimii doi ani, în 2015 şi 2016 a fost alesa cea mai bună jucătoare din România.

Sportiva va pleca duminică la Szentes, unde va începe pregătirile cu noua formaţie.