Echipa de polo feminin U17 a clubului Crişul Oradea şi-a adjudecat titlul naţional a treia oară consecutiv, după ce s-a impus în toate cele patru jocuri pe care le-a disputat în perioada 11-14 aprilie, la Bucureşti, în cadrul ultimului turneu al Campionatului Naţional.

Formaţia orădeană, antrenată de Dorin Sava, a câştigat clar toate cele trei partide la turneul din Capitală.

Mai întâi, în jocul din 11 aprilie, orădencele s-au impus cu scorul de 17-7 în faţa echipei CSS Nr. 1 Bucureşti. Apoi, vineri, 12 aprilie, în etapa a doua a turneului, CS Crişul a câștigat şi mai clar, cu 21-8 în faţa celor de la CSM Tg. Mureş.

În etapa a treia, sâmbătă, echipa orădeană a dat de Dinamo Bucureşti. A rezultat un meci în care s-au marcat multe goluri, dar pe care CS Crişul şi l-a adjudecat la o diferenţă concludentă, cu scorul de 24-12.

În fine, duminică, 14 aprilie, formaţia pregătită de antrenorul Dorin Sava s-a confruntat cu CSM Unirea Alba Iulia. Din nou a fost un meci cu foarte multe goluri, dar şi de această dată echipa orădeană s-a impus la o diferenţă foarte clară, cu scorul de 21-12.

Astfel, Crişul Oradea a terminat competiţia pe primul loc, a intrat în posesia medaliilor de aur şi a cucerit titlul de campioană naţională.

„Mereu am dorit să oferim şanse egale, atât fetelor cât şi băieţilor, şi drept dovadă avem în acest moment toate cele trei echipe de fete, de U19, U17 şi U15, medaliate la Campionatele Naţionale. Doresc să felicit sincer aceste fete, antrenorul şi părinţii, pentru toată implicarea în activitatea de performanţă”, a declarat după turneu, Peto Dalma Csilla, directorul CS Crişul, care a şi oficiat festivitatea de premiere, alături de Mihai Stănescu, din partea Federației Române de Polo.

În clasament, CS Crişul a ocupat locul 1, devansând formaţiile CSM Unirea Alba Iulia, situată pe locul 2, şi CSS Nr. 1 Bucureşti, clasată pe poziţia a III-a.

Pe locul IV s-a clasat Dinamo, iar pe poziţia a V-a, CSM Tg. Mureş.

Pe lângă medaliile de aur obținute, echipa U17 a Clubului Crişul Oradea şi-a adjudecat în acest sezon şi titlul de cea mai tehnică jucătoare a campionatului, prin sportiva Csaki Olivia.

„A fost un an greu, însă plin de rezultate bune, locul 3 la U19, locul 2 la U15 şi acum titlul la U17. Sperăm ca aceste rezultate să motiveze cât mai multe fete să practice poloul la clubul nostru”, a declarat după turneu şi antrenorul Dorin Sava.

Tehnicianul echipei Crişul le-a avut la dispoziţie pentru acest turneu pe jucătoarele: Csáki Olívia, Gordan Lorena, Gordan Bianca, Tuleu Giulia, Lőrincz Jázmin, Silaghi Sara, Sava Vanessa, Molnár Lilith, Miklovits Nikolett, Dumitru Sara şi Ridzyk Vivien.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!