Echipa de polo CSM Oradea a anunţat că va continua colaborarea cu jucătorii David Belenyesi (foto stânga) şi Levente Vancsik (foto dreapta), jucători care fac parte şi din lotul naţional de seniori.

Pentru David Belenyesi, care este originar din Oradea, acesta va fi cel de-al doilea sezon consecutiv la CSM, de care este legat prin contract până la încheierea sezonului competițional 2025-2026.

În vârstă de 21 ani, David este un jucător care poate să acopere mai multe poziții, dar el evoluează ca inter și extremă şi poate fi utilizat pe orice parte, după cum transmite conducerea clubului bihorean.

Reamintim că în sezonul 2022-2023, Belenyesi a evoluat pentru Szolnok, la echipa maghiară jucând pentru prima dată în cupele europene, în LEN EuroCup. Apoi, David a jucat pentru CSM Oradea în calificările Champions League și EuroCup în sezonul precedent, 2023-2024, şi a fost finalist în Cupa României și medaliat cu bronz în Superligă Naţională.

La rândul său, Levente Vancsik, în vârstă de 29 ani, va continua cu principala echipă de polo seniori a municipiului Oradea, după ce a semnat un nou angajament cu CSM, valabil până în vara anului 2026.

Levente Vancsik a mai evoluat pentru CSM Oradea în perioada 2017 și 2019, iar apoi a revenit bihoreni în vara anului 2022.

Vancsik este arădean şi a debutat la nivel de seniori la echipa Amefa Arad, formație la care s-a format ca jucător de polo. În carierea sa, el a mai activat în Ungaria, la Debrecen, în sezonul 2019-2020, apoi la Steaua București între 2020 și 2022, echipă cu care a devenit campion național.

Levente evoluezaă pe postul de centru.

Atât David Belenyesi, cât şi Levente Vancsik se numără între jucătorii aflați în vizor pentru participarea cu echipa naţională la Jocurile Olimpice de la Paris, programate în vara acestui an.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!