Componenţii echipei de fotbal FC Bihor susţin în această perioadă pregătirea centralizată. Din 31 ianuarie şi până pe 9 februarie, elevii antrenorului Florin Farcaş au la Băile Felix una dintre cele mai importante etape din pregătirea acestei ierni. Mai exact, este vorba de perioada acumulărilor fizice, foarte importantă în perspectiva pregătirii stagiunii de primăvară și a obiectivului echipei: promovarea în Liga a II-a.

„În primul rând, vreau să spun că avem condiţii bune de pregătire. Apoi, suntem tot timpul într-un proces de evaluare şi de căutări. Programul de cantonament este unul de acumulare şi încărcare, pentru că e important ca în această perioadă să ne pregătim bine. Desfăşurăm programul de cantonament cu două antrenamente zilnice, antrenamente de intensitate destul de mare, ca încărcare şi volum. Toţi băieţii răspund bine, sunt receptivi. Suntem încrezători şi vrem ca echipa, din punct de vedere fizic, tehnic şi tactic să arate mai bine decât a arătat anul trecut”, a declarat antrenorul principal Florin Farcaş, în faţa jurnaliştilor care l-au vizitat în acest weekend în cantonament.

27 de fotbalişti, în pregătirile centralizate

La pregătirile centralizate din Băile Felix, stafful tehnic are la dispoziţie un lot de 27 de fotbalişti, din care trei sunt portari. Antrenamentele cuprind inclusiv alergări în pantă, aşa cum s-a întâmplat şi când au ajuns jurnaliştii în cantonamentul roş-albaştrilor.

Lotul pe care FC Bihor îl are cantonamentul de la Hotel President din Băile Felix îi cuprinde pe: Mihai Pînzariu, Radu Bob şi Alexandru Mihai Cherman – portari; Călin Jurj, Vlad Gîsă, Ricardo Farcaș, Alexandru Stoian, Andrei Gal, Sergiu Bactăr, Tamas Paublusztig, Loren Ioviţă şi Krisztian Gagyi – fundaşi; Bogdan Vasile, Ionuţ Tănase, Sergiu Ciocan, Andrei Vînău, Florin Chitaș, Răzvan Gunie, George Cherman, Răzvan Săutiuţ, Vadim Calugher, Andrei Moga, Marius Gîdea şi Ionuţ Hebriştean – mijlocaşi; Sergiu Jurj, Marius Hosu şi Luca Tincău – atacanţi.

Dintre aceştia, singurii care nu s-au antrenat în ultima zi au fost Florin Chitaș și Krisztian Gagyi, ambii acuzând unele probleme medicale. 

Tehnicianul FC Bihor s-a declarat mulțumit de campania de transferuri. „Toţi jucătorii care au venit, au venit la dorinţa mea. Am urmărit jucătorii şi i-am ales pe aceștia, pe considerentul că au fost jucători pe care i-am şi putut aduce. Sigur, poate mi-aş fi dorit şi alţii, dar, ştiţi foarte bine şi dvs. că nu am putut, din mai multe motive. Jucătorii aduși vin cu un plus de calitate, un plus de experienţă şi creează o concurenţă loială şi corectă pe compartimentele unde activează fiecare dintre ei. Nu este încheiată campania de transferuri. Dacă vom găsi şi vom avea posibilitatea să mai aducem unul sau doi jucători, o să-i aducem, dar este foarte greu, pentru că cerinţele sunt foarte mari din punct de vedere financiar şi e greu să aduci un jucător de la un nivel superior la un nivel inferior. Însă eu îmi doresc încă un jucător în compartimentul defensiv”, a spus Florin Farcaş.

Pregătire fizică, dar şi tehnico-tactică

Deşi pregătirea fizică este cea pe care se pune accentul în această perioadă, nu este omisă nici latura tehnico-tactică.

„Unele dintre antrenamentele din această perioadă sunt cu pondere tehnico-tactică, pentru că este un lucru foarte important pentru noi să încercăm să omogenizăm, să închegăm relaţiile de joc, să asamblăm foarte bine jocul, să lucrăm atent, atât pe faza defensivă, cât şi pe faza ofensivă şi să arătăm ca o echipă care doreşte să atingă aceste obiective pe care ni le-am propus. Cu siguranţă că există o anumită presiune şi pe noi, şi pe jucători, pe toată lumea, dar presiunea trebuie să fie una pozitivă, aceea de a fi încrezător şi de a crede în permanenţă în potenţialul şi calităţile tale, a crede în permanenţă că suntem o echipă care într-adevăr are capacitatea şi calitatea de a-și atinge obiectivul. Sperăm că vom arăta mult mai bine ca anul trecut, vom face lucrurile mult mai bine şi cu siguranţă vor apărea şi rezultatele dorite”, a mai afirmat antrenorul, la conferinţa de presă din cantonament.

„Lista plecărilor e deschisă”

Tehnicianul principal al formaţiei de fotbal fanion a judeţului Bihor a vorbit și despre plecările de jucători de la echipă.

Florin Farcas„Ca la orice echipă de fotbal, şi lista plecărilor e deschisă. Sunt veniri, sunt plecări, e normal să fie aşa. Ne-am dorit să aducem jucători ca să întărim lotul, pentru a da un echilibru, pentru a avea maturitate, pentru a avea experienţă şi concurenţă. E şi normal ca atunci când vin unii jucători să plece alţii”, a adăugat Florin Farcaș (foto), precizând că sportivii de care FC Bihor s-a despărțit cel mai recent au fost cei care au decis să plece.

Stafful tehnic al echipei orădene care conduce pregătirea centralizată de la Băile Felix din această perioadă îi mai cuprinde pe Dorin Mihuţ, antrenor secund, Bogdan Guler, preparator fizic, Vlad Gheţe, antrenor cu portarii şi Mihai Cherman, fizioterapeut.

Urmează două jocuri amicale

Chiar dacă se află în plin cantonament, echipa roş-albastră nu omite nici jocurile de verificare. Sâmbătă s-a deplasat la Baza Sportivă Transilvania Academy, unde a susţinut amicalul cu CSM Lugoj, iar marţi va ajunge la Baza Sportivă Tineretului, unde va susţine următorul joc de pregătire, cel cu CS Oşorhei, programat cu începere de la ora 16:30.

De asemenea, la finalul cantonamentului, vineri, 9 ianuarie, FC Bihor se va deplasa la Satu Mare, pentru amicalul cu CSM Sighetu Marmaţiei, o partidă care este programată cu începere de la ora 12.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!