După ce a sărit la bătaie chiar pe teren, în timpul derby-ului de sâmbătă seară cu CSM CSU Oradea, și a putut fi cu greu stăpânit chiar și de colegii săi, în final fiind sancționat cu descalificarea, baschetbalistul Karel Guzman va fi anchetat disciplinar de clubul U-BT Cluj-Napoca.

Anunțul a fost făcut de clubul clujean, care se delimitează de ce a făcut Guzman. „În timpul meciului, Karel Guzman a manifestat un comportament agresiv, care nu este promovat și agreat în cadrul clubului U-BT, indiferent de posibilele circumstanțe provocate de adversar”, a transmis U-BT, printr-un comunicat de presă.

Potrivit clubului, Guzman a declanșat conflictul „în urma unei altercații care a avut loc pe terenul de joc”, fără să menționeze detalii. Înainte de izbucnirea violentă a jucătorului clujean, s-a șicanat cu baschetbalistul CSM CSU Oradea Nikola Markovic, care i-a pus o piedică și, de altfel, a fost și el sancționat de arbitri cu un fault tehnic.

Oficialii de la Cluj Napoca susțin că „din cunoștințele noastre, jucătorul Karel Guzman nu are nici un fel de antecedente de violență, iar în cadrul echipei noastre a exprimat întotdeauna o atitudine responsabilă și bazată pe respect”.

În final, Clubul U-Banca Transilvania condamnă acțiunile de violență în sport.

Rămâne de văzut dacă Federația Română de Baschet va reacționa față de scenele petrecute la meciul de sâmbătă seară de la Oradea, numeroși suporteri ai CSM exprimându-se, pe rețelele de socializare, că așteaptă o poziție fermă față de această atitudine incompatibilă cu un teren de sport.

Meciul de baschet jucat sâmbătă seară la Oradea Arena între echipele care erau la egalitate pe primul loc a fost câștigat de CSM CSU Oradea, cu scorul de 82-74. Rivalitatea celor două echipe s-a simțit din plin de cei aproape 5.000 de spectatori: nervii lui Guzman au dus la o încăierare generală pe teren, motiv pentru care meciul a fost oprit, iar la finalul jocului, antrenorul de la Cluj, Mihai Silvășan, a avut la rândul său o ieșire nervoasă, la adresa oficialilor CSM și a arbitrilor.

Imagini cu ieșirea nervoasă a lui Guzman:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!