Derby-ul Ligii Naționale la baschet s-a încheiat, sâmbătă seară, cu victoria clară a echipei CSM CSU Oradea în fața clujenilor de la U-BT Cluj Napoca, scor 82-74, după un meci foarte tensionat. 

Jucătorul clujenilor Karel Guzman a fost eliminat, încă din minutul 11, după ce a încercat să sară la bătaie!

Încăierare pe teren

Rivalitatea dintre cele două echipe a fost bine resimțită de numărul mare de fani ai baschetului care au urmărit meciul din Oradea Arena. Sala a fost plină de suporteri, 5.132 conform datelor oficiale, un record de prezență pentru un meci ținut în sala polivalentă a orașului de pe Crișul Repede. 

Pe lângă mulțimea de fani roș-albaștri, în tribune au fost prezenți și peste 260 de suporteri ai echipei clujene, ceea ce era de așteptat, dată fiind importanța meciului. 

Jocul încrâncenat a avut parte şi de un moment mai rar întâlnit pe terenul de baschet. În sfertul al doilea, jucătorul echipei oaspete Karel Guzman a avut o ieşire necontrolată, la o presupusă provocare a jucătorului Nikola Markovic, iar spiritele s-au încins, rezultând o încăierare pe teren între jucătorii şi membrii staff-urilor celor două echipe.

Meciul a fost întrerupt, Karel Guzman a putut fi cu greu potolit, iar în final arbitrii l-au sancționat cu descalificarea, ceea ce l-a forțat să părăsească arena.

Cap la cap

Jocul a fost foarte disputat şi cu un scor echilibrat pe tot parcursul său. După primele zece minute, de altfel, tabela indica scor egal, 26-26.

A urmat sfertul II, când CSM CSU a trecut la timonă și s-a distanţat la 13 puncte, scor 49-36, pentru a se intra în pauza mare cu un avantaj de şapte puncte pentru roş-albaştri, scor 50-43.

La reluare, sfertul III nu a mai fost atât de reuşit pentru trupa bihoreană, CSM CSU înscriind în aceste zece minute doar 11 puncte, faţă de 20 ale echipei clujene, care a trecut în avantaj, scor 61-63, în ultima pauză.

Debutul ultimului sfert a adus primele puncte pentru U BT, care s-a distanţat la 61-67, dar a urmat o revenire a gazdelor, care au egalat la 67, după care s-a mers cap la cap până către final, când elevii antrenorului Cristian Achim au trecut la conducere, scor 76-74.

Finalul de joc a fost bine gestionat de CSM CSU, care s-a impus în final cu scorul de 82-74 şi a obținut cea de-a 19-a victorie consecutivă în Liga Națională. Ca urmare, formaţia bihoreană a devenit lider solitar în TOP 10, unde are un bilanț general de 12-1. Pe locul II se află U-BT Cluj-Napoca, cu un bilanţ de 11-2.

După ce meciul s-a încheiat, și tehnicianul de la Cluj, Mihai Silvășan, a avut ieșiri nervoase. Suporterii l-au văzut din tribune cum s-a răstit pe rând la arbitri și la oficialii clubului orădean, vizibil nemulțumit. 

Barnette, oaspete de onoare

În partida de sâmbătă seara, Erick Neal a marcat 24 puncte şi a fost cel mai eficace jucător al partidei. L-au urmat de la CSM CSU Nikola Markovic cu 18 puncte, Josh Bostic cu 14 puncte şi Donatas Tarolis, autor a 11 puncte. De partea cealaltă, de la echipa clujeană, Emanuel Cățe a înscris 16 puncte, iar Nemanja Gordic, 15 puncte.

De menţionat că înainte de debutul jocului, conducerea clubului CSM Oradea l-a premiat pe fostul jucător al echipei bihorene Sean Barnette, căruia i-a fost acordat titlul de membru în Hall of Fame-ul CSM Oradea.

Următorul joc al formaţiei orădene de baschet masculin va avea loc miercuri, 22 martie, tot pe teren propriu, în compania celor de la FC Argeş Piteşti, într-o partidă ce va debuta de la ora 18.

UPDATE: Guzman, anchetat disciplinar

Clubul U-BT Cluj-Napoca a anunțat, printr-un comunicat de presă, că jucătorul Karel Guzman va fi anchetat disciplinar pentru ieșirea nervoasă de la Oradea.

„În timpul meciului, Karel Guzman a manifestat un comportament agresiv, care nu este promovat și agreat în cadrul clubului U-BT, indiferent de posibilele circumstanțe provocate de adversar”, a transmis U-BT.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!