Baschetbalistul american Sean Barnette, dublu campion al României cu CSM CSU Oradea, va juca din nou pentru echipa agenţiei de impresariere care îi reprezintă interesele la deja tradiţionalul "The Basketball Tournament".  Este vorba despre o competiţie ce reuneşte numeroşi jucători americani ce activează la nivel profesionist în Europa şi Asia, inclusiv jucători din Euroligă sau foşti jucători în NBA participă cu regularitate.

După cum informează clubul orădean, "atleticul baschetbalist american va evolua pentru Prime Time Players la ediţia a 6-a a evenimentului a cărui premiu este în valoare totală de două milioane de dolari".

Înalt de 1.95 metri şi jucător de poziţiile 3-4, Sean Barnette reprezintă o piesă de bază pentru agenţia sa. De altfel, el a jucat pentru această echipă în toate ediţiile anterioare şi nu a lipsit la niciun meci al Prime Time Players.

"Inclus în Hall of Fame-ul universităţii Wingate pentru contribuţia avută la succesul programului echipei de baschet masculin, Sean este şi unul dintre cei mai decoraţi jucători din istoria South Atlantic Conference (SAC). 

Barnette este primul jucător din istoria secţiei de baschet de la universitatea Wingate care a atins borna 2.000 la numărul total de puncte marcate în NCAA purtând sigla Bulldogs pe piept. El a terminat cele patru sezoane în liga universitară cu 2.324 puncte marcate şi 919 recuperări. La momentul absolvirii Sean a fost lider absolut al conferinţei South Atlantic la cele două categorii statistice menţionate. A avut medii de 19.2 puncte şi 7.6 recuperări pe meci în cei patru ani petrecuţi în NCAA.

Cariera profesionistă de jucător a americanului a cuprins până acum contracte în ţări precum Franţa, SUA, Elveţia, Bulgaria, România şi Liban. În România, el a activat la U-BT Cluj-Napoca şi CSM CSU Oradea.

La noi, jucătorul acum în vârstă de 34 ani a evoluat în perioadele 2015-2017 şi 2018-2020. De altfel, cu "roş-albaştrii" orădeni, Sean a câştigat două titluri de campion al României şi a fost desemnat MVP în sezonul 2015-2016, dar şi MVP-ul meciului 4 al finalei Ligii Naţionale din sezonul 2018-2019.

În ultimul sezon, 2019-2020, Barnette a disputat 17 meciuri  în Liga Naţională, dar şi 14 în cupele europene.

"În patru sezoane alături de CSM CSU Oradea, Sean Barnette a bifat peste o sută de apariţii în competiţiile interne şi peste 20 în cupele europene. El este unul dintre cei mai importanţi jucători de ambele faze din istoria clubului", precizează clubul orădean.

Ediţia a 6-a a "The Basketball Tournament" este preconizată să debuteze pe 23 iulie şi se va încheia pe 11 august, finala fiind programată la UD Arena din Dayton, Ohio.