Jucătorul vicecampioanei României, CSM Oradea, japonezul Yusuke Inaba, a fost desemnat cel mai bun poloist la Campionatul Mondial U20 de polo, ediția 2019, competiție care s-a desfășurat în Kuweit, în perioada 12-20 decembrie.

Competiția a reunit cele mai bune 20 de echipe din lume la juniori, iar reprezentativa Japoniei a ocupat locul 7 la acest turneu.

În vârstă de doar 19 ani, jucătorul echipei CSM Oradea, Yusuke Inaba a marcat 36 goluri la această ediție a Mondialelor. Între acestea se numără și un gol de senzație, înscris împotriva Australiei, el marcând de la centrul bazinului.

Mai mult decât spectaculozitatea acestui gol a contat faptul că el a fost înscris în ultima secundă de joc, iar cu această reușită echipa Japoniei și-a asigurat victoria cu scorul de 11-10 și s-a calificat în sferturile de finală ale competiției. 

Formația niponă s-a numărat însă printre revelațiile competiției, echipa lui Yusuke Ibana fiind una din cele două reprezentative din afara Europei care s-au calificat între primele opt echipe la această ediție a Mondialelor U20.

Turneul a fost câștigat de echipa Greciei, după ce a învins în finală Serbia. Podiumul a fost completat de selecționata Italiei.