La Curtea de Apel Oradea urma să se dezbată, marţi, recursul declarat de şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Sebastian Secoşan, împotriva mandatului de arestare de 20 de zile emis săptămâna trecută pe numele lui de Tribunalul Bihor sub acuzaţia de luare de mită, dar şi cel al DNA, care solicită o arestare pentru 29 de zile.

Apărătorii lui Secoşan au solicitat, însă, instanţei ca procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea, să completeze dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel cu probele strânse în timpul anchetei desfăşurate după realizarea acţiunii de flagrant şi până în prezent.

„În ultimele zile s-au luat mai multe declaraţii, s-au administrat probe împotriva dar şi în favoarea clientului nostru, pe care le considerăm importante pentru soluţionarea cauzei. Din acest motiv, solicităm ca acestea să fie depuse la dosar", a declarat avocatul Adrian Pop în faţa judecătorilor, care au dat curs cererii şi au amânat soluţionarea recursului cu o zi.

După cum se ştie, şeful CJPC Bihor a fost reţinut de procurorii anticorupţie sub acuzaţia că a luat mită în formă continuată, în total 1.400 de euro vreme de 7 luni, de la un comerciant de produse etnobotanice. Pe 9 februarie, Secoşan a fost prins în flagrant delict, imediat după ce a primit de la denunţător suma de 300 de euro.

În 10 februarie, şeful CJPC Bihor a fost arestat de Tribunalul Bihor pentru 20 de zile. Alături de el mai este cercetat, tot pentru luare de mită de la acelaşi comerciant, Ovidiu Milian, comisar în cadrul instituţiei.