Institutul Naţional al Magistraturii a publicat listele finale ale candidaţilor pentru cele 118 funcţii de conducere la instanţele din ţară şi 99 de funcţii vacante de procuror general adjunct, prim procuror şi prim procuror adjunct la parchete.

Dintre acestea, în Bihor sunt două, funcţia de preşedinte la Curtea de Apel Oradea, deţinută în prezent de judecătoarea Dana Cigan, şi cea de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, ocupată de procurora Simina Goia, ambele fiind la finalul primului mandat.

Magistraţii din Bihor nu s-au înghesuit să le înlocuiască, cele două fiind singurele înscrise în competiţia pentru un nou mandat.

Concursul se desfăşoară în perioada 27 octombrie - 24 noiembrie, iar potrivit calendarului stabilit de INM, prima probă va avea loc în perioada 27 octombrie 2013 - 3 noiembrie 2013 şi constă în testarea psihologică, cea de a doua în perioada 8 - 19 noiembrie, când magistraţii îşi vor susţine proiectele de management, iar ultima pe 24 noiembrie, când pretendenţii la funcţiile de conducere vor avea de trecut o testare scrisă, privind managementul, comunicarea şi resursele umane.