Judecătoarea Laura Băican va rămâne la conducerea Curţii de Apel Oradea pentru încă 3 ani, după concursul organizat pentru ocuparea funcţiei la Consiliul Superior al Magistraturii. Băican, care se află la cârma instituţiei din 2017, a fost singurul candidat înscris pentru această funcţie, fiind notată cu 10 pentru proiectul de management, respectiv 9.20 la testarea scrisă. 

Concursul pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor la curţile de apel, tribunale, tribunale specializate şi judecătorii s-a desfăşurat în perioada aprilie - iulie 2020, pentru ocuparea a 173 de posturi de preşedinte şi vicepreşedinte. În Bihor, funcţiile vacante scoase la concurs au fost cele de preşedinte la Judecătoria Marghita, de vicepreşedinte la Tribunalul Bihor şi de preşedinte la Curtea de Apel Oradea, însă doar pentru cea din urmă a existat candidat, în persoana actualei preşedinte. 

Rezultatul concursului va fi validat, joi, 20 august, de Secţia de judecători din cadrul CSM.

Absolventă a Facultăţii de Drept din Universitatea Oradea, în 1998, Laura Băican a intrat în magistratură în 1999, întâi ca judecător stagiar la Aleşd, iar după promovarea examenului de capacitate ca judecător la Oradea. Din 2010, Băican activează ca magistrat în secţia civilă a Curţii de Apel Oradea. Judecătoarea a preluat conducerea instanţei pentru o scurtă perioadă, în 2014, cu delegaţie, în locul Danei Cigan, care şi-a cerut eliberarea din funcţie prin pensionare, iar apoi, în vara anului 2017, prin concurs. În tot timpul mandatului, judecătoarea s-a remarcat prin lipsa de transparenţă, în cei 3 ani de ocupare a funcţiei neavând nicio ieşire în presă.