Judecătoarea Laura Băican a fost delegată să preia conducerea Curţii de Apel Oradea în locul Danei Cigan, care şi-a cerut eliberarea din funcţie prin pensionare, în luna iulie.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Oradea, judecătorul Claudia Rus, a declarat pentru BIHOREANUL că hotărârea a fost luată pe 19 septembrie de Secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

"Judecătoarea Laura Băican va coordona activitatea instanţei orădene până la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei, dar nu mai mult de 3 luni", a explicat Rus.

Absolventă a Facultăţii de Drept din Universitatea Oradea, în 1998, Laura Băican a intrat în magistratură în 1999, întâi ca judecător stagiar la Aleşd, iar după promovarea examenului de capacitate ca judecător la Oradea. Din 2010, Laura Băican activează ca magistrat în secţia civilă a Curţii de Apel Oradea.

Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât, totodată, delegarea judecătoarei Dorina Beres la conducerea Secţiei I Civilă, a judecătoarei Irina Galea la conducerea Secţiei II Civilă, precum şi a judecătorului Andrei Rus în funcţia de preşedinte la Secţia penală şi pentru cauze cu minori. Rus a promovat ca judecător în cadrul Curţii de Apel Oradea în acest an, de la Tribunalul Maramureş, unde a deţinut funcţia de vicepreşedinte.

"Delegările au fost făcute până la ocuparea funcţiei prin numire, dar nu mai mult de 6 luni", a precizat purtătorul de cuvânt al instanţei.

Citiţi pe această temă şi articolul "Pensionare de onoare: Inspecţia Judiciară acuză stilul de conducere al şefei Curţii de Apel Oradea"