Judecătoria Beiuş a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele unui bărbat de 66 ani din comuna bihoreană Pomezeu, cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş pentru tentativă de viol şi violare de domiciliu.

Bărbatul, pe nume Ioan Bara, este acuzat că înainte cu o seară a încercat să-şi violeze o vecină octogenară şi senilă, fiind prins de un nepot al victimei în patul acesteia şi reţinut de o patrulă a Poliţiei Rurale Beiuş.

Soluţia magistraţilor nu este definitivă, deoarece Bara a atacat-o prin recurs, care urmează să se judece la Tribunalul Bihor.

Individul este la a doua tentativă de viol asupra vecinei sale. Pe 4 septembrie, Bara a mai intrat în casa bătrânei, însă a fost văzut de vecini, care l-au sunat pe nepotul femeii, iar acesta, la rândul lui, a sunat la 112. Atunci, agresorul a fost reţinut de poliţişti în timp ce ieşea din casa femeii, iar bătrâna a fost găsită dezbrăcată, în pielea goală, în pat.

Bărbatul a fost arestat, o zi mai târziu, de Judecătoria Beiuş, însă Bara a atacat soluţia prin recurs, iar Tribunalul Bihor a dispus eliberarea lui pentru lipsă de probe. Asta pentru că, deşi găsită dezbrăcată, femeia nu prezenta urme de violenţă ori ale unui contact sexual.

Ioan Bara este multirecidivist. În 2010, el a fost eliberat din Penitenciar, unde a ispăşit o pedeapsă pentru omor. La scurt timp după eliberare, a fost din nou încarcerat pentru infracţiuni la regimul circulaţiei după ce a fost prins la volanul unei maşini cu numere false, fără permis corespunzător şi, în plus, având o alcoolemie de 0,80 g/l alcool pur în sânge.