Noul an aduce președinte nou la Tribunalul Bihor. Judecătorul Cristian Monenci a fost delegat să ocupe această funcție pentru o perioadă de 6 luni, ca urmare a unei hotărâri luate, marți, de Secția de Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii. 

Magistratul a fost propus să conducă instanța de președinta Curții de Apel Oradea, judecătoarea Laura Băican, și o va face începând din 1 ianuarie 2018, dată la care expiră mandatul de vicepreședinte al judecătoarei Crina Muntean, cea care conduce în prezent instanța.

Absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj Napoca din 1999, Cristian Monenci a fost numit judecător în cadrul Judecătoriei Oradea în anul 2002, iar din vara lui 2004 a devenit vicepreședintele instanței, funcție pe care a deținut-o până în 2008, când a avansat la Tribunalul Bihor.

Fost purtător de cuvânt al Judecătoriei Oradea, iar apoi și al Tribunalului Bihor, până anul trecut, judecătorul ocupă în prezent funcția de președinte al Secției Civile 2 a Tribunalului, tot cu delegație.

Funcția de președinte al Tribunalului Bihor este vacantă din vara acestui an, după ce fosta deținătoare, judecătoarea Carmen Domocoș, și-a încheiat mandatul iar la cele două concursuri organizate pentru ocuparea postului, nici ea și nici celelalte două candidate - vicepreședinta Crina Muntean respectiv judecătoarea Daniela Jurjuț Lazăr - nu au reușit să obțină o medie peste 7, obligatorie pentru promovarea examenului.