Doi şoferi care, pe 28 respectiv 30 martie, au fost implicaţi în accidente rutiere şi au părăsit locul producerii accidentului rutier fără încuviinţarea Poliţiei, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, prin soluţii rămase definitive, miercuri, la Tribunalul Bihor.

Cei doi, un bărbat de 58 de ani din Ceica şi un altul de 48 de ani din Roşia, au fost reţinuţi săptămâna trecută de poliţiştii rutieri pentru 24 de ore, după ce, în timp ce şofau deşi aveau suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au fost implicaţi în accidente rutiere produse în Ceica, respectiv Căbeşti. Evenimentele s-au soldat cu rănirea a doi pietoni, dar şoferii au părăsit locul faptei.

"Magistraţii Judecătoriei Beiuş au emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, soluţie rămasă definitivă miercuri, 5 aprilie, în urma respingerii, de către magistraţii Tribunalului Bihor, a contestaţiilor depuse de cele două persoane", a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Doar în ultimele săptămâni, poliţiştii rutieri au deschis dosare penale pe numele a 13 bihoreni care, aflaţi la volanul unor autoturisme, au fost implicaţi în accidente rutiere soldate cu răniţi, după care, în loc să-şi ajute victimele, au părăsit locul faptelor fără încuviinţarea Poliţiei.

Ultimul astfel de eveniment s-a produs chiar miercuri, protagonistul fiind un orădean de 45 de ani, care a acroşat cu maşina o tânără de 20 de ani din comuna bihoreană Măgeşti, angajată în traversarea bulevardului Decebal din Oradea, regulamentar, pe marcajul pietonal semnalizat corespunzător.

"În urma accidentului rutier, victima a suferit leziuni uşoare, pentru îngrijirea cărora a fost transportată la spital", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei. După producerea accidentului, şoferul a părăsit locul faptei, fiind identificat ulterior de poliţişti, care l-au condus la sediul Poliţiei Rutiere unde i-au întocmit dosar penal.

Comisarul Dinu atrage atenţia asupra faptului că, potrivit Codului rutier, şoferul implicat într-un accident de circulaţie soldat cu moartea sau vătămarea unei persoane este obligat să anunţe de îndată Poliţia, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

"Părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului, ori fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie se pedepsesc cu închisoarea de la 2 la 7 ani", avertizează Dinu.