Județul Bihor se află pe locul patru în țară - după Constanța, București și Brașov - în privința numărului de nopți petrecute de turiști în unitățile de cazare și în apartamentele de închiriat, conform datelor făcute publice luni de Institutul Național de Statistică.

Astfel, în 2023, s-au adunat 1,45 milioane de înnoptări ale turiștilor în Bihor.

În ceea ce privește numărul de sosiri în structurile de primire turistică, apartamente sau camere de închiriat, județul Bihor se află pe locul al șaptelea în țară, cu 564.842 de sosiri. Majoritatea celor care s-au cazat în județul nostru au fost cetățeni români (518.973), numărul străinilor fiind de 45.869, arată INS.

În topul sosirilor turistice, județul Bihor este întrecut de București, Constanța, Brașov, Cluj, Prahova și Sibiu. Astfel, diferența dintre cele două topuri se explică prin faptul că, în Bihor, turiștii au rămas vreme de mai multe zile.

La nivel național, turiștii înregistrați au fost de 13,6 milioane de persoane, în creștere cu 10,5% faţă de anul 2022. „Din numărul total de sosiri, în anul 2023, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 84,6%, în timp ce sosirile turiştilor străini au reprezentat 15,4%”, precizează INS.

De asemenea, înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică au însumat 29,1 milioane, în creștere cu 9,8% faţă de cele din anul 2022.

„În total, în anul 2023, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 84,7%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 15,3%. Durata medie a şederii în anul 2023 a fost de 2,1 zile, atât la turiştii români, cât și la turiştii străini”, se arată în comunicatul de la Statistică.

Topul sosirilor turiștilor în 2023, pe județe (sursa datelor: INS):

Topul înnoptărilor turiștilor în 2023, pe județe (sursa datelor: INS):

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!