Printre protagoniştii finalei Campionatului Naţional de Judo Seniori, individual, competiţie care s-a desfăşurat în weekend la Arad şi care a reunit la start un număr de 172 de sportivi de la 39 de cluburi din România, s-au numărat şi sportivii orădeni de la clubul CSM Oradea, antrenaţi de profesorii Emil Morar şi Dan Fâșie.

Clubul orădean a participat la competiţia desfăşurată la Sala Polivalentă din Arad cu 17 sportivi care au reuşit să obţină un bilanţ foarte bun, cu cinci medalii, dintre care una de aur, două de argint şi două de bronz. La acestea se mai adugă încă trei locuri 5.

Principalul performer al clubului CSM a fost Adrian Olaru, cel care a concurat la categoria 66 kg şi care a devenit campion naţional şi şi-a adjudecat medalia de aur.

Revenit în competiţii după mai multe accidentări suferite anul trecut, Adrian Olaru şi-a dominat clar toţi adversarii la Arad, în pofida unui parcurs destul de greu, mai ales că a întâlnit în primul meci campionul naţional de anul trecut al categoriei. Adrian a repurtat patru victorii la sportivi din Focşani, Deva, Bacău şi Cluj Napoca.

De asemenea, Ioan Dzitac (foto), la 73 kg, a devenit vicecampion naţional, după ce şi-a adjudecat medalia de argint. El a avut o evoluţie foarte bună, fără emoţii, astfel a câştigat la ippon primele două meciuri, dar apoi a pierdut strâns finala în faţa colegului de lot naţional, dinamovistul Laris Borş.

Ioan Dzitac

În cadrul categoriei 100 kg, Alex George Creţ (foto jos) a devenit şi el vicecampion naţional, după ce a cucerit argintul. Aflat în plin proces de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din acest an, Alex a fost menajat de antrenor, în sensul de a nu mai face încă o slăbire pentru aceste întreceri de la Campionatul Naţional. Astfel, el a luptat în categoria superioară, la 100 kg, unde a câştigat primele două meciuri fără probleme, dar a pierdut şi el strâns finala în faţa colegului de lot naţional şi titularul categoriei 100 kg, focşăneanul Gonzalez.

La +100 kg, Daniel Matei a cucerit medalia de bronz. Cu două victorii în calificări, o înfrângere în semifinala categoriei şi din nou o victorie în finala mică pentru bronz în faţa focşăneanului Farcaş, "veteranul" Daniel şi-a completat cu încă o medalie de bronz impresionantul palmares de medalii obţinute la Campionatele Naţionale de-a lungul unei cariere de peste 25 de ani de practicare a judo-ului la cel mai înalt nivel.

Alex Creţ

În fine, în cadrul categoriei 60 kg, Sebastian Fudulu a cucerit şi el medalia de bronz. Mezinul echipei orădene, în vârstă de 18 ani, a obţinut o medalie importantă la aceste întreceri, după ce a înregistrat trei victorii şi o înfrângere, dar "reuşita lui putea fi mai deplină, cu o concentrare şi o mai mare atenţie în semifinala cu focşăneanul Dramba", după cum a precizat antrenorul Emil Morar.

Alţi trei componenţi ai secţiei de judo de la clubul CSM Oradea au pierdut finalele mici pentru bronz şi s-au clasat pe locul 5 la categoriile lor de greutate. Este vorba despre Robert Boldiş la 81 kg, Răzvan Bodea la 90 kg şi Mircea Pop, care a concurat tot la categoria 90 kg.

„Au rămas datori de data aceasta, nereuşind să lupte la nivelul aşteptat de la ei, Flavius Lungu la 66 kg şi Maxim Ţugulea la 81 kg, sportivi încă foarte tineri, care vor avea ocazia să se revanşeze luna viitoare la Campionatele Naţionale de Tineret de la Izvorani", după cum a mai declarat antrenorul secţiei de judo de la CSM Oradea, Emil Morar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!