Tinerii sportivi ai clubului orădean ACS Olimpikus au revenit cu succes în competiţiile de judo, după pauza cauzată de pandemie.

La un an şi opt luni de când nu au mai concurat în competiţii, elevii profesorului Romeo Boantă au reuşit să îşi adjudece cinci medalii la concursul la care au participat în weekend, la Bucureşti. Este vorba despre turneul internaţional de judo pentru copii, dotat cu Cupa Bucureşti, care a avut loc la Sala Liceului Tehnologic Dacia şi la care au luat startul peste 500 de copii, proveniţi de la 35 de cluburi din ţară şi străinătate.

Antrenorul orădean a deplasat şase sportivi care au participat la categoria U10. Dintre aceştia, cinci au urcat pe podium, iar doi au cucerit medaliile de aur. Celelalte trei clasări pe podium au însemnat locul III şi, implicit, medaliile de bronz.

Principalii remarcaţi de la ACS Olimpikus Oradea au fost Alesia Toma şi Adrian Sulcik, situaţi pe primul loc şi medaliaţi cu aur. Locul 3 şi, implicit, medaliile de bronz au fost cucerite de: Ştefan Nichitescu, Ramon Sulcik şi Afrodithe Konya.

Cel de-al şaselea sportiv orădean a fost Eduard Beltechi, care a fost şi el foarte aproape de podium, terminând pe locul IV.

De menţionat că la această competiţie, organizată de Clubul Sportiv Mako Ryu Bucureşti, judoka de la ACS Olimpikus au fost singurii reprezentanţi ai municipiului Oradea.

Pentru tinerii judoka de la Olimpikus Oradea urmează acum participarea la Cupa Unio, de la Satu Mare, care va avea loc pe 11 septembrie.