Sportivii de la CSM Liberty Oradea au avut o prestație bună, reușind să cucerească șase medalii la întrecerile Cupei României de Judo pentru seniori, competiție care s-a desfășurat în weekend la Iași.

Dintre medaliile cucerite, trei au fost de aur, una de argint și două de bronz.

Performerii delegației de la CSM Liberty, sportivi pregătiți de antrenorul Emil Morar, sunt: Adrian Olaru, la categoria 66 kg, Tudor Băltean, la 81 kg, și Daniel Matei, la 100 kg, cu toții ocupanți ai primului loc și, implicit, medaliați cu aur.

Pe locul II s-a situat Radu Valentin, la 100 kg, medaliat cu argint, iar pe poziția a III-a, Bertalan Farkas, în cadrul categoriei 81 kg, și Răzvan Bodea, la 90 kg, ambii intrați în posesia medaliei de bronz.

Și alți sportivi orădeni au cucerit medalii la această competiție. Este vorba despre Robert Boldiș (medaliat cu aur la 60 kg), David Fodor și Bianca Suciu (medaliați cu bronz la 73, respectiv 78 kg), toți trei fiind legitimați la LPS Bihorul Oradea, unde sunt antrenați tot de Emil Morar.

De asemenea, la feminin, două orădence, care acum activează însă la Universitatea Arad, Lorena Podelenczki și Patricia Petraș, au cucerit aurul la 70 kg, respectiv argintul la 57 kg. Și sportivul Sasha Goncearenco, care în prezent este legitimat la Pantheon Constanța, a intrat în posesia medaliei de bronz la categoria 90 kg.

Atât Podelenczki, cât și Petraș și Goncearenco au evoluat în trecut sub culorile CSM Liberty Oradea. Pe echipe, CSM Liberty Oradea s-a clasat pe primul loc în clasamentul ediției din acest an a Cupei României la Judo pentru Seniori. Orădenii i-au devansat pe cei de la Universitatea Arad și Poli Iași, care au completat podiumul.