Secţia de judo a LPS CSS Bihorul Oradea şi-a respectat blazonul şi a reuşit să cucerească un număr de opt medalii la întrecerile Finalei Campionatului Naţional pentru juniori, competiţie care s-a desfăşurat în Poiana Braşov în perioada 8 - 13 aprilie. Mai exact, orădenii au reuşit să-şi adjudece şapte medalii în întrecerea individuala şi o medalie în competiţia pe echipe.

Performerul Alex Creţ 

Organizată în condiţii stricte de respectare a regulilor sanitare, care au presupus sistem de cazare, masă şi competiţie tip "Bulă", în locaţie închisă, fără spectatori sau însoţitori, dar cu toţi participanţii (sportivi, antrenori, arbitri, organizatori) testati PCR, finala din acest an a reunit la start peste 270 de sportivi, care şi-au disputat cu ardoare titlurile şi medaliile puse la bătaie pentru Campionatul Naţional de Juniori (U 21), atât în competiţia individuală, cât şi în cea pe echipe.

A rezultat "o întrecere de un foarte bun nivel, cu mulţi juniori de valoare, care pot asigura în viitor, revirimentul judo-ului românesc", după cum a precizat tehnicianul Emil Morar.

Printre protagoniştii întrecerii s-au numărat şi judoka de la LPS CSS Bihorul Oradea, pregătiţi de profesorii Emil Morar, Alexandru Goncearenco, Olimpia Ianc, Dan Fâşie şi Szoke Laszlo, judoka care au reuşit să cucerească un număr de 8 medalii.

În întrecerea individuală, desfăşurată în primele zile ale competiţiei, tinerii judoka orădeni au reuşit să urce de şapte ori pe podiumul de premiere. Principalul performer a fost Alex George Creţ, care a devenit campion naţional în cadrul categoriei de greutate 90 kg, după ce s-a situat pe primul loc.

Pe poziţia secundă şi în posesia medaliilor de argint au intrat Bianca Suciu, la categoria +78 kg, şi Robert Boldiş, la 66 kg.

Pe locul III, fapt care le-a adus medalii de bronz, au fost: Şarolta Lungu (la 63 kg), Carina Jurca (+78 kg), Claudiu Neagu (73 kg) şi David Fodor (81 kg). 

Pe echipe, fără locul 1

Apoi, ultimele zile de competiţie, a adus întrecerile pe echipe ale Finalei Campionatului Naţional de judo juniori, la startul căreia s-au aliniat 11 echipe în intrecerea masculină şi 6 echipe în intrecerea feminină.

Formaţia de băieţi a LPS CSS Bihorul Oradea, campioană naţională în ediţia din 2020, a avut o comportare bună, reuşind un parcurs ce a plasat-o pe locul II.

În primul tur, orădenii au avut liber. Apoi, în turul 2, LPS CSS Bihorul Oradea a învins clar, cu scorul 5-0, pe LPS Mircea Eliade Bucureşti.

În semifinale, echipa orădeană a învins cu 3-2 formaţia CSS CSM CFR Ploieşti, fapt care a plasat-o în ultimul act. În finală, în fapt reeditarea celei de anul trecut, s-au întalnit LPS CSS Bihorul Oradea şi U CSM Cluj - Dinamo Bucureşti, finală în care echipa orădeana a cedat însă, la limita, cu scorul de 2-3, şi, astfel, a intrat doar în posesia medaliilor de argint, devenind vicecampioană naţională în întrecerea echipelor de juniori.

În întrecerea feminină a echipelor, tânăra formaţie orădeană a LPS CSS Bihorul Oradea s-a clasat pe locul 5, pierzând lupta pentru medaliile de bronz, tot în faţa echipei Univ. CSM Cluj Napoca - Dinamo Bucureşti.


Clasamentul echipelor în întrecerea masculină:
1. Universitatea CSM Cluj Napoca - Dinamo Bucureşti
2. LPS CSS Bihorul Oradea
3. CSM FC Argeş Piteşti
3. CSS CSM CFR Ploieşti

Componenţa echipei orădene:  Robert Boldiş şi Miguel Codreanu (la 66 kg), Claudiu Neagu şi Eduard Gyoker (73 kg), David Fodor şi Raul Dobocan (81 kg), Alex George Creţ şi Adrian Calmar (90 kg), Cosmin  Albuţ Dana şi Emil Mucenica (+90 kg).

Clasament echipe feminin:
1. CSM FC Argeş Piteşti
2. LPS  Focsani
3. SCM Deva (A)
3. U CSM Cluj Napoca - Dinamo Bucureşti