La o săptămână după participarea la competiţia de judo de la Subotica, din Serbia, tinerii sportivi de la Liberty LPS-CSS Oradea au intrat din nou în focul competiţiei, de data aceasta în localitatea Szeged din Ungaria, unde s-a desfăşurat etapa a III-a a Euroligii Regionale de judo pentru juniori III (U 16).

În condiţiile unei participări mai valoroase şi mai numeroase decât la etapa din Serbia, sportivii oradeni, pregătiţi şi însoţiţi de antrenorul Emil Morar, au reuşit evoluţii destul de bune, cucerind cinci medalii. Dintre acestea, două au fost de aur, una de argint şi două de bronz.

Cele mai bune rezultate le-au reuşit Alexandru Popa, în limitele categoriei 60 kg, şi Alex Creţ, la 73 kg, ambii situându-se pe primul loc.

Pe poziţia secundă şi, implicit, în posesia medaliei de argint a intrat Robert Boldiş, în limitele categoriei 55 kg.

Locul III a fost ocupat de Cristian Popa, la 60 kg şi Tudor Blahuţa, la + 81 kg.

Evoluţii bune au mai avut însă şi Norbert Domuţa, în limitele categoriei 55 kg şi David Fodor, la 66 kg, sportivi care "sau din mici greşeli personale, sau din greşeli de arbitraj, nu au reuşit să urce pe podium", după cum a explicat antrenorul Emil Morar.

Astfel, s-au remarcat şi de data aceasta Alexandru Popa şi Alex Creţ, câştigători detaşaţi ai categoriilor lor de greutate, cu victorii la ippon în toate meciurile disputate.

Ultima etapă, cea de-a 4-a, se va desfăşura pe data de 29 octombrie la Osijek, în Croaţia, unde se vor desemna câştigătorii Euroligii Regionale de judo la juniori III (U 16).