Sportivul orădean Szoke Laszlo s-a remarcat la întrecerile concursului internaţional de judo European Open Seniori, care s-a desfăşurat în Austria, la Oberwart, pe 14 februarie.

Legitimat la CSM  Liberty  Oradea, Szoke Laszlo a concurat în limitele categoriei 66 kg şi a avut o comportare foarte bună, reuşind în final să se claseze pe locul V, "în urma unei evoluţii foarte bune, puţin lipsind ca el să ocupe o clasare e podium", după cum a declarat antrenorul Emil Morar.

De precizat că la etapa de Cupă Mondială de la Oberwart au fost înscrişi 241 de sportivi din 48 de ţări, printre ei numărându-se şi cei trei orădeni,  Laszlo  Szoke  (66 kg),  Denis  Mititelu  (73 kg)  şi  Valentin  Radu  (100 kg),  sportivi  pregătiţi  şi  însoţiţi  la  concurs  de  profesorul  Emil  Morar.

De departe, cea mai bună comportare a avut-o în cadrul categoriei 66 kg, Laszlo Szoke, care a avut următorul traseu:

Turul 1,  tur liber;

Turul 2, l-a învins la ippon pe polonezul Bartusik;

Turul 3, l-a învins tot la ippon pe francezul Boucher;

Turul 4, capul  grupa D, a pierdut la ippon la brazilianul Chibana, într-un moment când conducea detaşat întâlnirea;

Recalificări, a câştigat la ippon în faţa kazahului Baimakhanbetov;

În meciul pentru medalia de bronz, a pierdut la ippon în faţa francezului Larose, tot în momentul în care conducea detaşat pe tabela de punctaj;

Rezultat final, loc V şi 20 de puncte în clasamentul mondial WRL;

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi sportivi orădeni, aceştia au pierdut  în turul 1, Denis  Mititelu, în faţa grecului Azoidis, iar Valentin Radu, în faţa azerului Shukurov.